• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKulttuuri
Tapahtumat Sonkajärvi

25.8.2017

Rutakon Taikayö – tapahtumia Rutakon raitilla!

Rutakon raitilla tapahtuu - Sonkajärven Taikayö perjantaina 25.8. Klo 12 - 22Taikayön suuri poistokirjamyynti Sonkajärven kirjastossa. Myytävänä  kokoelmasta poistettuja kirjoja. Hinnat alkaen 0,20 € / kirja. - Kirjojen myynti jatkuu ma 28.8. klo 12 - 19. klo 18-21 Ohjelmaa kirjastotalon edessä,  mm. lasten karaoke. klo 17 - 21 Kirjastotalon edessä ilmaisia katoksellisia myyntipaikkoja ja toripöytiä järjestöille, kyläyhdistyksille, käsityöläisille ja kirpputorimyyjille. Tule pitämään Rutakon raitille kirpputoria, kahviota tai grilliä, paistamaan muurinpohjalettuja tai myymään käsitöitä,  leivonnaisia, marjoja yms.! Perinteinen Rutakon Taikayö päättää Sonkajärven vauhdikkaan ja monipuolisen tapahtumakesän. Taikayötä vietetään perjantaina 25. elokuuta. Puolilta päivin alkaa kirjaston kulmilla tapahtua. Suosittu kirjaston valikoimista poistettujen kirjojen myynti alkaa klo 12 ja kestää iltakymmeneen saakka. Tarjolla on vinot pinot enemmän tai vähemmän luettuja kirjoja suorastaan pilkkahintaan. Ja jos myytävää jää, jatkuu poistettujen kirjojen myynti maanantaina klo 12 - 19. Kirjaston etupihalla on kyläyhdistysten ja järjestöjen tapahtumatori, jolla on myynnissä monenlaista herkkua ja kirpputoritavaraa. Lapsetkin huomioidaan, sillä he pääsevät esiintymään ja laulamaan lastenlaulukaraokessa. Elokuisen illan päätteeksi on Sonkajärven kirkossa pianisti Juho Keräsen iltakonsertti teemalla "kuolema ja kuolemanjälkeinen elämä". Konsertti alkaa klo 21. Syyskuulla vietetään itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 Ylä-Savo -viikkoa. Sonkajärvellä viikon antia on konserttiurkuri Kalevi Kiviniemen konsertti 5. syyskuuta klo 19 alkaen kirkossa. Finlandia - Suomi 100 vuotta -juhlakonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen musiikkia. Kalevi Kiviniemi on kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiä muusikoita. Hän on konsertoinut muun muassa Pariisin Notre Dame -katedraalissa. Euroopan ohella Kiviniemi on konsertoinut ja esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien kanssa eri puolilla maailmaa aina Aasiaa ja Australiaa myöten. Tälle vuodelle  Kiviniemi on saanut konserttikutsut mm. Leipzigiin Gewandhausiin ja Korean Sejong Art Centeriin Soulissa. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna lähes 20 konserttia, joista suurin osa Finlandia 100 years -teemalla.

Rutakon raitilla tapahtuu - Sonkajärven Taikayö perjantaina 25.8.

Klo 12 - 22 Taikayön suuri poistokirjamyynti Sonkajärven kirjastossa.

Myytävänä  kokoelmasta poistettuja kirjoja. Hinnat alkaen 0,20 € / kirja. - Kirjojen myynti jatkuu ma 28.8. klo 12 - 19.

klo 18-21 Ohjelmaa kirjastotalon edessä,  mm. lasten karaoke.

klo 17 - 21 Kirjastotalon edessä ilmaisia katoksellisia myyntipaikkoja ja toripöytiä järjestöille, kyläyhdistyksille, käsityöläisille ja kirpputorimyyjille.

klo 21 Rutakon taikayön konsertti

Tule pitämään Rutakon raitille kirpputoria, kahviota tai grilliä, paistamaan muurinpohjalettuja tai myymään käsitöitä,  leivonnaisia, marjoja yms.!

Rutakon Taikayö kesätapahtumien päätteeksi

Perinteinen Rutakon Taikayö päättää Sonkajärven vauhdikkaan ja monipuolisen tapahtumakesän. Taikayötä vietetään perjantaina 25. elokuuta.

Puolilta päivin alkaa kirjaston kulmilla tapahtua. Suosittu kirjaston valikoimista poistettujen kirjojen myynti alkaa klo 12 ja kestää iltakymmeneen saakka. Tarjolla on vinot pinot enemmän tai vähemmän luettuja kirjoja suorastaan pilkkahintaan. Ja jos myytävää jää, jatkuu poistettujen kirjojen myynti maanantaina klo 12 - 19.

Kirjaston etupihalla on kyläyhdistysten ja järjestöjen tapahtumatori, jolla on myynnissä monenlaista herkkua ja kirpputoritavaraa. Lapsetkin huomioidaan, sillä he pääsevät esiintymään ja laulamaan lastenlaulukaraokessa.

Elokuisen illan päätteeksi on Sonkajärven kirkossa pianisti Juho Keräsen iltakonsertti teemalla "kuolema ja kuolemanjälkeinen elämä". Konsertti alkaa klo 21.

 

Kalevi Kiviniemi

konsertoi Sonkajärvellä

 

Syyskuulla vietetään itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 Ylä-Savo -viikkoa. Sonkajärvellä viikon antia on konserttiurkuri Kalevi Kiviniemen konsertti 5. syyskuuta klo 19 alkaen kirkossa.

Finlandia - Suomi 100 vuotta -juhlakonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen musiikkia.

Kalevi Kiviniemi on kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiä muusikoita. Hän on konsertoinut muun muassa Pariisin Notre Dame -katedraalissa. Euroopan ohella Kiviniemi on konsertoinut ja esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien kanssa eri puolilla maailmaa aina Aasiaa ja Australiaa myöten.

Tälle vuodelle  Kiviniemi on saanut konserttikutsut mm. Leipzigiin Gewandhausiin ja Korean Sejong Art Centeriin Soulissa. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna lähes 20 konserttia, joista suurin osa Finlandia 100 years -teemalla.

 

Teksti: Riitta Huttunen

14.10.2017

Kulttuurimatka Kuopion kaupunginteatteriin la 14.10 "Viulunsoittaja katolla"

Teatterimatkalle ilmoittautumiset 8.9. mennessä Eero Pitkänen 040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

Teatterimatka Kuopion kaupunginteatteriin katsomaan
Viulunsoittaja katolla  – musikaalia
 la 14.10.2017

Linja-auto lähteen Sukevan Neste Linnanportin pihasta klo 10.15 – Sonkajärvi K-market Marjapaikka klo  10.45– Iisalmen matkahuolto  klo 11.15 -  esitys alkaa  klo 13 Minna-näyttämöllä

Teatterimatkan hinta 65 € sis. linja-auto kyydin, musikaalilipun ja väliaikakahvit leivonnaisella. Teatterimatkasta tulee Sonkajärven kunnan laittama lasku matkalle ilmoittautuneille etukäteen.

Ilmoittautumiset 8.9.2017 Eero Pitkänen  040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

Ensi-ilta 9.9.2017 Minna-näyttämöllä

Ohjaus ja sovitus Priit Pedajas
Koreografia Jorma Uotinen
Lavastus ja puvustus Liina Unt
Musiikin harjoitus ja johto Mika Paasivaara
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Videosuunnittelu Jarmo Jääskeläinen

Musikaalin tarina sijoittuu Ukrainaan, Anatevkan kylään. Köyhällä juutalaisella, maitomies Tevjellä on viisi tytärtä, topakka vaimo ja välittömän suora suhde Jumalaan. Tyttäristä riittää ilon lisäksi myös päänvaivaa. Uudet tuulet puhaltavat, ja rakastuneiden tytärten naima-asiat eivät suju perinteiden mukaan. Huolta tuo myös lisääntyvä antisemitismi, jonka varjo heijastuu myös Tevjen pieneen kotikylään. Tämä sydämellinen ja lämminhenkinen musikaali sisältää monia klassikkosävelmiä, kuten Rikas mies jos oisin ja Nousee päivä, laskee päivä. Pääosassa, maitomies Tevjenä, vierailee koko kansan tuntema Kai Hyttinen.

Viulunsoittaja katolla on yksi maailman suosituimmista ja rakastetuimmista musikaaleista. Se sai ensi-iltansa Broadwayllä 1964. Suomen kantaesitys oli Helsingin kaupunginteatterissa helmikuussa 1966. Kuopioon musikaali saapui marraskuussa 1967. Yhdeksän Tony-palkintoa voittanut Viulunsoittaja katolla on rikkonut ennätyksiä ympäri maailmaa. Broadwayllä siitä tuli yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä musikaaleista. Suosio oli taattua Kuopiossakin 1960-luvulla. Musikaalia esitettiin silloin 115 kertaa ja sen näki noin 30 000 katsojaa.

Viulunsoittaja katolla toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Pääroolissa
Maitomies Tevje Kai Hyttinen.

Muissa rooleissa
Annukka Blomberg, Riina Björkbacka, Sari Happonen, Pekka Kekäläinen, Anna Kuusamo, Johanna Kuuva, Jenny Liebkind (vier.), Mikko Paananen, Lina Patrikainen, Katri-Maria Peltola, Ilkka Pentti, Markus Petsalo (vier.), Seija Pitkänen, Mikko Rantaniva, Virpi Rautsiala ja Jukka Väinölä (vier.)

Mukana myös avustajia ja lapsiavustajia sekä Savonia AMK:n tanssinopettajaopiskelijoita.

Oikeudet
Based on Sholem Aleichem Stories By Special Permission of Arnold Perl.
Book by JOSEPH STEIN Music by JERRY BOCK Lyrics by SHELDON HARNICK.
Produced on the New York Stage by Harold Prince.
Original New York Stage Production Directed and Choreographed by JEROME ROBBINS.

Presented by arrangement with MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (Europe).

Kesto ei vielä tiedossa.9.9.2017–10.9.2017

Jyrkän Valoshow

Valoshow Jyrkän Ruukin tuvalla 9.9.2017!

Valoshow Jyrkän Ruukin tuvalla 9.9.2017!

Esitykset klo 21, 22 & 24

Bussikuljetukset Iisalmi-Sonkajärvi-Jyrkkä

Lisätiedot: www.ruukintupa.fi

29.9.2017–1.10.2017

Kauden päättärit Ruukin tuvalla

29.9-1.10. Kauden päättärit Ruukin tuvalla.

29.9-1.10. Kauden päättärit Ruukin tuvalla.

www.ruukintupa.fi

29.5.2017–3.9.2017

Mervi Rissasen "Maahisten kansa"- taidenäyttely Jyrkkäkosken ruukin näyttelytilassa JyrkälläJyrkkäkosken ruukki, Sonkajärvi
Kajaanintie 1619

5.9.2017

Kalevi Kiviniemi konsertoi Sonkajärven kirkossa 5.9. kello 19.00

"Finlandia" Suomi 100 vuotta -juhlakonsertti

"Finlandia" Suomi 100 vuotta -juhlakonsertti

ti 5.9. kello 19.00

Maailman huippu-urkureiden kärkeen kuuluva konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi ja sopraano Helena Tenhunen konsertoivat Sonkajärven kirkossa!

Suomi 100 Ylä-Savo -viikko tuo Sonkajärvelle maailmankuulun konserttiurkurin Kalevi Kiviniemen ja sopraano Helena Tenhusen.

Finlandia-konsertissa kuullaan suomalaista musiikkia mm. säveltäjiltä Kokkonen – Kuula – Merikanto – Sibelius. 

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Olette lämpimästi tervetulleita nauttimaan ainutlaatuisesta konsertista Sonkajärven kirkkoon!

 

Syyskuulla vietetään itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 Ylä-Savo -viikkoa. Sonkajärvellä viikon antia on konserttiurkuri Kalevi Kiviniemen konsertti 5. syyskuuta klo 19 alkaen kirkossa.

Finlandia - Suomi 100 vuotta -juhlakonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen musiikkia.

Kalevi Kiviniemi on kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiä muusikoita. Hän on konsertoinut muun muassa Pariisin Notre Dame -katedraalissa. Euroopan ohella Kiviniemi on konsertoinut ja esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien kanssa eri puolilla maailmaa aina Aasiaa ja Australiaa myöten.

Tälle vuodelle  Kiviniemi on saanut konserttikutsut mm. Leipzigiin Gewandhausiin ja Korean Sejong Art Centeriin Soulissa. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna lähes 20 konserttia, joista suurin osa Finlandia 100 years -teemalla.

 Sonkajärven kirkko
Rutakontie

22.8.2017, 26.9.2017, 24.10.2017, 28.11.2017, 19.12.2017

Ohjaamon koulutusneuvonta Sonkajärven työpajalla

Sonkajärven työpajalla (Rutakontie 24) järjestetään Ohjaamon koulutusneuvontapäiviä 22.8., 26.9., 24.10., 28.11. ja 19.12. -Mikä minusta tulisi isona? -Missä olen hyvä? -Mitä voin opiskella ja missä? -Miten opiskelijaksi haetaan?

Sonkajärven työpajalla (Rutakontie 24) järjestetään Ohjaamon koulutusneuvontapäiviä 22.8., 26.9., 24.10., 28.11. ja 19.12. Tilaisuus järjestetään aina klo 13-15.  

Ohjaamon koulutusneuvonnasta saat tietoa monenlaisiin
opintoihin liittyviin kysymyksiin:

-Mikä minusta tulisi isona?
-Missä olen hyvä?
-Mitä voin opiskella ja missä?
-Lähialueen (ja koko Suomen) koulutusvaihtoehdot
-Miten opiskelijaksi haetaan?
-Yhteishaku ja jatkuva haku
-Opintojen aikainen toimeentulo

 

21.8.2017

Partiopamaus

Tervetuloa tutustumaan partiotoimintaan Sonkajärvellä ja syksyllä alkaviin ryhmiin Sonkajärven seurakuntatalon alakertaan. Tilaisuuden järjestäjänä Sonkapartio.

Tervetuloa tutustumaan partiotoimintaan Sonkajärvellä ja syksyllä alkaviin ryhmiin Sonkajärven seurakuntatalon alakertaan.

Tilaisuuden järjestäjänä Sonkapartio.

20.9.2017

RUNOHETKI, lasten lyriikkaa lausuttuna ja piirrettynä Sonkajärven kirjastossa 20.9.2017

Sonkajärven kirjastossa ke 20.9. Kiuruvedeltä. vuoden ajalta. Runot kuvittaa kuvataiteilija Leena Mulari. pääsy, tervetuloa!

RUNOHETKI, lasten lyriikkaa lausuttuna ja piirrettynä

Sonkajärven kirjastossa ke 20.9. klo 10-10.30

Runohetki on alle kouluikäisille suunnattu puolituntinen, jonka toteuttaa työryhmä Leena Mulari ja Leila Närhi-Murtorinne Kiuruvedeltä. Leila Närhi-Murtorinne lausuu suomalaisia lasten runoja sadan vuoden ajalta. Runot kuvittaa kuvataiteilija Leena Mulari.

Tuokioon vapaa pääsy, tervetuloa!

21.9.2017

Kirjailijavierailu: Asko Jaakonaho Sonkajärven kotiseututalolla to 21.9. klo 18

Kirjailija Asko Jaakonahon uutuusteos Valon juhla (Otava, 2017) kertoo Katri Valan ja Olavi Paavolaisen vaiheista sotakeväänä 1942. Katria vaivaa parantumaton keuhkotauti, samoin huoli perheestä ja sodan uhreista. Pommejakin enemmän helsinkiläiset pelkäävät puhua. Katrin lähipiiri ryhtyy uhkarohkeasti vastarintaan rauhan puolesta. Kameleonttimainen Olavi pakenee sodan ristiriitoja omiin muistoihinsa. Hän haluaa vielä kerran tavata nuoruudenystävänsä Katrin ja pelastaa tämän viimeiset runot. Jaakonahon esikoisteos Onnemme tiellä ilmestyi vuonna 2012. Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

Asko Jaakonaho esittelee Valon juhla -romaaniaan

Kirjailija Asko Jaakonahon uutuusteos Valon juhla (Otava, 2017) kertoo Katri Valan ja Olavi Paavolaisen vaiheista sotakeväänä 1942. Katria vaivaa parantumaton keuhkotauti, samoin huoli perheestä ja sodan uhreista. Pommejakin enemmän helsinkiläiset pelkäävät puhua. Katrin lähipiiri ryhtyy uhkarohkeasti vastarintaan rauhan puolesta. Kameleonttimainen Olavi pakenee sodan ristiriitoja omiin muistoihinsa. Hän haluaa vielä kerran tavata nuoruudenystävänsä Katrin ja pelastaa tämän viimeiset runot. 20-luvulla Katri ja Olavi elivät valon juhlaa, mutta nälkätalvena 1942 suursodan synkkä varjo pimentää koko Euroopan (www.otava.fi.)  

Jaakonahon esikoisteos Onnemme tiellä ilmestyi vuonna 2012.

Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

 

 

  

 

25.8.2017

Rutakon Taikayössä: "Juhani Ahon elämä ja rakkaudet" Sonkajärven kotiseututalolla 25.8. klo 18

Kuopiolainen kirjailija ja opettaja Tatu Kokko tuntee syvällisesti kansalliskirjailija Juhani Ahon tuotantoa ja historiaa. Kokon sydäntä lähellä on erityisesti Ahon Rautatie-klassikko, josta hän kirjoittanut kaksi opetuskäyttöön tarkoitettua teosta. Kokolta ovat ilmestyneet aiemmin romaanit Heinäkuun päivä (Icasos, 2013) ja Kosketus (Icasos, 2010). Kokon tuotantoon sisältyy lisäksi useita lasten- ja nuortenkirjoja. Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

Kirjailija Tatu Kokko esitelmöi aiheesta:

"Juhani Ahon elämä ja rakkaudet"

Kuopiolainen kirjailija ja opettaja Tatu Kokko tuntee syvällisesti kansalliskirjailija Juhani Ahon tuotantoa ja historiaa. Kokon sydäntä lähellä on erityisesti Ahon Rautatie-klassikko, josta hän kirjoittanut kaksi opetuskäyttöön tarkoitettua teosta. Kokolta ovat ilmestyneet aiemmin romaanit Heinäkuun päivä (Icasos, 2013) ja Kosketus (Icasos, 2010). Kokon tuotantoon sisältyy lisäksi useita lasten- ja nuortenkirjoja.

Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

26.10.2017

Harri Ahosen luento: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit Sonkajärven kirjastossa 26.10. klo 18

to 26.10. Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo sanoin ja valokuvin Pohjois-Skandinavian luonnosta, suojelualueista, vaellusreiteistä ja vaelluskulttuurista. Vaellusympäristönä Pohjois-Skandinavia on ainutlaatuinen: se on täynnä kansallispuistoja, luonnonpuistoja ja muita suojelualueita. Alueella sijaitsee muun muassa Pohjois-Skandinavian suurin suojelualue, Vindelfjällen naturreservat, sekä mahtava Svartisenin jäätikkö Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa. Näihin ja moniin muihin alueelta löytyviin ihmeellisiin ja merkillisiin paikkoihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä käyttämällä. Harri Ahosen teos Pohjois-Skandinavian vaellusreitit ilmestyi v. 2014 (Tammi). Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

to 26.10. klo 18 - 19, Sonkajärven kirjasto, Rutakontie 21  

Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo sanoin ja valokuvin Pohjois-Skandinavian luonnosta, suojelualueista, vaellusreiteistä ja vaelluskulttuurista. Vaellusympäristönä Pohjois-Skandinavia on ainutlaatuinen: se on täynnä kansallispuistoja, luonnonpuistoja ja muita suojelualueita. Alueella sijaitsee muun muassa Pohjois-Skandinavian suurin suojelualue, Vindelfjällen naturreservat, sekä mahtava Svartisenin jäätikkö Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa. Näihin ja moniin muihin alueelta löytyviin ihmeellisiin ja merkillisiin paikkoihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä käyttämällä.

Harri Ahosen teos Pohjois-Skandinavian vaellusreitit ilmestyi v. 2014 (Tammi).

Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!


6.9.2017–29.11.2017

Pikkuväen satutuokiot Sonkajärven ja Sukevan kirjastoissa

Sonkajärven kirjastossa keskiviikkoisin 6.9. - 29.11. klo 9.30. Satuja, loruja ja laululeikkejä. Tuokion kesto puoli tuntia. Satutuokiota ei ole 20.9., eikä syyslomalla 18.10. joka toinen torstai parittomina viikkoina klo 18 ajalla 14.9. – 23.11. Tuokion kesto 15-30 min. Tervetuloa! Ke 20.9. Runohetki on alle kouluikäisille suunnattu puolituntinen, jonka toteuttaa työryhmä Leena Mulari ja Leila Närhi-Murtorinne Kiuruvedeltä. Leila Närhi-Murtorinne lausuu suomalaisia lasten runoja sadan vuoden ajalta. Runot kuvittaa kuvataiteilija Leena Mulari. Tuokioon vapaa pääsy, tervetuloa!

Pikkuväen satutuokiot

Sonkajärven kirjastossa keskiviikkoisin 6.9. - 29.11. klo 9.30.

Satuja, loruja ja laululeikkejä. Tuokion kesto puoli tuntia.
Satutuokiota ei ole 20.9., eikä syyslomalla 18.10.

---

Satutuokiot Sukevan kirjastossa

joka toinen torstai parittomina viikkoina klo 18 ajalla 14.9. – 23.11. Tuokion kesto 15-30 min. Tervetuloa!

---

Ke 20.9. klo 10 Sonkajärven kirjastossa

RUNOHETKI, lasten lyriikkaa lausuttuna ja piirrettynä

Runohetki on alle kouluikäisille suunnattu puolituntinen, jonka toteuttaa työryhmä Leena Mulari ja Leila Närhi-Murtorinne Kiuruvedeltä. Leila Närhi-Murtorinne lausuu suomalaisia lasten runoja sadan vuoden ajalta. Runot kuvittaa kuvataiteilija Leena Mulari.

Tuokioon vapaa pääsy, tervetuloa!

Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

30.8.2017

ETÄLUENTO: Huolehdi sisäilmasta Sonkajärven kirjastossa ke 30.8.2017 klo 18.30

Luennolla käsitellään rakennuksen sisäilmaan vaikuttavia tekijöitä: lämpötila- ja kosteusolosuhteita, ilmanvaihtoa, rakennuksen käyttämistä ja huoltamista. Lisäksi neuvotaan sisäilmaongelmien ratkaisemisessa: mitä voidaan tutkia ja keneltä saan apua? Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana korjausneuvoja Teppo Siponkoski. Järj. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

Luennolla käsitellään rakennuksen sisäilmaan vaikuttavia tekijöitä: lämpötila- ja kosteusolosuhteita, ilmanvaihtoa, rakennuksen käyttämistä ja huoltamista. Lisäksi neuvotaan sisäilmaongelmien ratkaisemisessa: mitä voidaan tutkia ja keneltä saan apua? Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana korjausneuvoja Teppo Siponkoski.

Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven Sydänyhdistys

Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

1.9.2017–2.9.2017

Lohirannan venetsialaiset - tulta, vettä ja tunnelmaa!

Perjantaina 1.9.klo 20.00 alk. Lohirannan venetsialaiset - tulta, vettä ja tunnelmaa! Tervetuloa!

Perjantaina 1.9.klo 20.00 alk. Lohirannan venetsialaiset - tulta, vettä ja tunnelmaa!

Monipuolista tanssimusiikkia tarjoilee The Heatwave Band solistina Kati Haverinen

Syyskokko noin klo 23

Tervetuloa!

11.10.2017

ETÄLUENTO:Terveysoivalluksia Sonkajärven kirjastotalolla 11.10.1017 klo 18.30-20.00

Sirkka Santapukki terveysvalmentaja, kirjailija

Luennon teemana terveys ja hyvinvointi. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana terveysvalmentaja Sirkka Santapukki. Luennon tavoitteena on saada keinoja elämänlaadun kohentamiseksi läpi elämän ja oivalluksia arjen terveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Oivallus tekee onnelliseksi ja lisää terveyspäiviä ja elinvuosia tutkimuksenkin mukaan. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyen ei varsinaisia hokkus pokkus -konsteja ole, mutta luennolla on mahdollista saada suurenkin muutoksen alulle laittavia oivalluksia sekä toimivia menetelmiä jatkossakin käytettäväksi. Sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet säilyttämään ja jopa lisäämään omaa hyvinvointiaan ja elinvoimaisuuttaan sekä luomaan vastavuoroisia ihmissuhteita. Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven Sydänyhdistys. Vapaa pääsy.

25.10.2017

ETÄLUENTO: Elintavat ja hengitysterveys Sonkajärven kirjatotalolla 25.10.2017 klo 18.30-20.00

LuennoitsijaTiina Laatikainen, terveyden edistämisen professori, Itä-Suomen yliopisto

Luennon teema: Hengitysterveyden edistäminen. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana terveyden edistämisen professori Tiina Laatikainen. Elintavoilla on suuri merkitys hengitysterveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Luennolla käydään läpi keskeisiä liikuntaan, ravitsemukseen ja elinympäristöön liittyviä asioita, joilla jokainen meistä voi edistää ja hoitaa omaa terveyttään. Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven Sydänyhdistys. Vapaa pääsy.

15.11.2017

ETÄLUENTO: Diagnoosina keuhkoahtaumatauti - vielä on paljon edessä Sonkajärven kirjastotalolla 15.11.2017 klo 18.30-20.00

Luennoitsijana Päivi Salonen, erikoislääkäri

Luennon teema: Keuhkoahtaumatauti ja sen hoito. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana erikoislääkäri Päivi Salonen. Luennolla käydään läpi, millainen sairaus on keuhkoahtaumatauti ja keskitytään erityisesti siihen, mitä ihminen voi tehdä hyvinvointinsa eteen vaikka tämä sairaus olisikin todettu. Katse tulevaisuuteen! Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven sydänyhdistys. Vapaa pääsy26.9.2017

KIRJAILIJOIDEN SUOMI -luento: Laulujoutsenten suojelija Yrjö Kokko Rutakon kirjakahvila 26.9.2017 klo 17.00-19.00

Luennoitsijana Hannele Laukkanen

Rutakon kirjakahvilassa Sonkajärven kirjastotalolla tavallista tarinaa ja keskustelua tavallisista kirjailijoista, heidän elämästään ja tuotannostaan.
Ensimmäisessä kokoontumisessa tarkastelussa eläinlääkäri Yrjö Kokko, joka oli intohimoinen lapinkävijä ja joutsenten pelastaja. 

Luennolle vapaa pääsy. Tervetuloa 

10.10.2017

KIRJAILIJOIDEN SUOMI -luento: Savon tyttö, Lempi Pursiainen Rutakon kirjakahvilassa 10.10.2017 klo 17.30-19.00

Luennoitsijana Hannele Laukkanen

Rutakon kirjakahvilassa tavallista tarinaa ja keskustelua tavallisista kirjailijoista, heidän elämästään ja tuotannostaan.
Illan kirjailija: köyhänä syntynyt, mutta rikkaan kirjallisen tuotannon luonut Lempi Pursiainen.

Luennolle vapaa pääsy. Tervetuloa 
 Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

Edellinen 1 2Seuraava