• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAjankohtaistaTapahtumatETÄLUENTO "Paksu- ja peräsuolen syöpä" Sonkajärven kirjastossa 13.3. klo 16.30 - 18.00
Sonkajärven tapahtumat

ETÄLUENTO "Paksu- ja peräsuolen syöpä" Sonkajärven kirjastossa 13.3. klo 16.30 - 18.00

13.3.2018 16:30–18:00

Luennolla käsitellään suolistosyövän oireita, diagnostiikkaa ja hoitoa sekä ehkäisyedellytyksiä. Luennoitsijana professori Tuomo Rantanen. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta ja toteutetaan yhteistyössä Sonkajärven Sydänyhdistyksen kanssa.

Kahvitarjoilu. Luennolle vapaa pääsy.

Lisätietoa:

Paksu- ja peräsuolen syöpiä kutsutaan yhdessä suolistosyöväksi, joka on Suomen kolmanneksi yleisin syöpä - vuosittain jo yli 3 000 suomalaista sairastuu siihen. Potilaiden määrän uskotaan yhä lisääntyvän lähinnä väestön ikääntymisen johdosta, mutta sitä tavataan myös yhä nuorempien joukosta.

Suolistosyövän hoitotulokset ovat sitä paremmat, mitä varhaisemmassa vaiheessa tauti todetaan. Paksu- ja peräsuolen syövän syytekijöitä ei vielä pystytä erittelemään tarkasti; on kuitenkin arvioitu, että yli puolet suolistosyövistä olisi ehkäistävissä muuttamalla ravintotottumuksia, liikkumalla ja välttämällä ylipainoa. Henkilöt, jotka sairastavat pitkäaikaisia suoliston tulehdussairauksia, ovat keskimääräistä suuremmassa vaarassa sairastua paksu- ja peräsuolen syöpiin. Alttius sairastua voi myös periytyä.