• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAjankohtaistaTapahtumatRutakon Taikayö – tapahtumia Rutakon raitilla!
Sonkajärven tapahtumat

Rutakon Taikayö – tapahtumia Rutakon raitilla!

11907151_1008857109144977_3077863723531247231_n.jpg
25.8.2017 12:00–22:00

Rutakon raitilla tapahtuu - Sonkajärven Taikayö perjantaina 25.8.

Klo 12 - 22 Taikayön suuri poistokirjamyynti Sonkajärven kirjastossa.

Myytävänä  kokoelmasta poistettuja kirjoja – tällä kertaa erityisesti: sarjakuvia, kuvakirjoja, Aku Ankan taskukirjoja, klassikkoromaaneja ja romantiikkaa. Hinnat alkaen 0,20 € / kirja.

- Kirjojen myynti jatkuu ma 28.8. klo 12 - 19.

klo 18 Kirjailijavierailu kotiseututalolla

klo 18-21 Ohjelmaa kirjastotalon edessä  mm. lasten karaoke

klo 17 - 21 Kirjastotalon edessä ilmaisia katoksellisia myyntipaikkoja ja toripöytiä järjestöille, kyläyhdistyksille, käsityöläisille ja kirpputorimyyjille.

klo 21 Rutakon taikayön konsertti

Tule pitämään Rutakon raitille kirpputoria, kahviota tai grilliä, paistamaan muurinpohjalettuja tai myymään käsitöitä,  leivonnaisia, marjoja yms.!

 

Klo 17 - 22 Kasper-kahvila avoinna nuorille!

 

Klo 17.30 - 19.30 Kirjaston alakerrassa Lastenkulttuurikeskus Lastun Leikitään -työpajassa tehdään huovutustöitä.

 

Klo 18 Sonkajärven Kotiseututalolla kirjailija Mikko Porvalin esitys

                             "Kaukopartiotoiminnan kehittyminen jatkosodan aikana”

Mikko Porvali kertoo sanoin ja kuvin jatkosodan kaukopartiotoiminnasta käyttäen esimerkkeinä kahta, kesällä 1941 ja syksyllä 1944 tehtyä, kaukopartiomatkaa. Esitys perustuu Porvalin kirjoittamiin teoksiin Hyökkäyksen edellä ja Operaatio Hokki.

Tilaisuus on osa Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kirjailijavierailukiertuetta.

Katso lisätietoja klikkaamalla tästä!

 

Klo 18 - 20 Lastenlaulu-karaoke kirjastotalon edessä olevalla lavalla - karaokea vetää Onni Lykky.

  • laulujen välissä Onni  Lykky pyörittää lapsille onnenpyörää

  ​

Klo 20 Rutakon ruhtinas Matti Martikaisen Taikayön tervehdys kirjaston edessä

 

Klo 20.10 Yhteislaulua kirjastotalon edessä Sonkajärven Pelimannien ja Riitta Sihvosen vetämänä - Onni Lykky pöyrittää lapsille onnenpyörää.

 

Klo 21 - 21.30 Sonkajärven Pelimannit soittavat kansanmusiikkia ja kirjaston ikkunoiden läpi heijastetaan Sonkajärvellä  kuvattuja videoita.

Rutakon Taikayö kesätapahtumien päätteeksi

 

Perinteinen Rutakon Taikayö päättää Sonkajärven vauhdikkaan ja monipuolisen tapahtumakesän. Taikayötä vietetään perjantaina 25. elokuuta.

Puolilta päivin alkaa kirjaston kulmilla tapahtua. Suosittu kirjaston valikoimista poistettujen kirjojen myynti alkaa klo 12 ja kestää iltakymmeneen saakka. Tarjolla on vinot pinot enemmän tai vähemmän luettuja kirjoja suorastaan pilkkahintaan. Ja jos myytävää jää, jatkuu poistettujen kirjojen myynti maanantaina klo 12 - 19.

Kirjaston etupihalla on kyläyhdistysten ja järjestöjen tapahtumatori, jolla on myynnissä monenlaista herkkua ja kirpputoritavaraa. Lapsetkin huomioidaan, sillä he pääsevät esiintymään ja laulamaan lastenlaulukaraokessa.

Elokuisen illan päätteeksi on Sonkajärven kirkossa pianisti Juho Keräsen iltakonsertti teemalla "kuolema ja kuolemanjälkeinen elämä". Konsertti alkaa klo 21.

 

Kalevi Kiviniemi

konsertoi Sonkajärvellä

 

Syyskuulla vietetään itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 Ylä-Savo -viikkoa. Sonkajärvellä viikon antia on konserttiurkuri Kalevi Kiviniemen konsertti 5. syyskuuta klo 19 alkaen kirkossa.

Finlandia - Suomi 100 vuotta -juhlakonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen musiikkia.

Kalevi Kiviniemi on kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiä muusikoita. Hän on konsertoinut muun muassa Pariisin Notre Dame -katedraalissa. Euroopan ohella Kiviniemi on konsertoinut ja esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien kanssa eri puolilla maailmaa aina Aasiaa ja Australiaa myöten.

Tälle vuodelle  Kiviniemi on saanut konserttikutsut mm. Leipzigiin Gewandhausiin ja Korean Sejong Art Centeriin Soulissa. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna lähes 20 konserttia, joista suurin osa Finlandia 100 years -teemalla.

 

Teksti: Riitta Huttunen