• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiAjankohtaistaYlä-Savo liikkuu viksusti -hanke käynnistyi
Ajankohtaista

Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke käynnistyi

28.4.2017 14:00

Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän kuntien yhteinen viisaan liikkuminen hanke on käynnistynyt. Ylä-Savo liikkuu viksusti -hankkeessa edistetään kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikenteen sekä kimppakyytien käyttöä arkisilla matkoilla kouluun, töihin, kauppaan ja treeneihin.

Viisasta liikkumista on myös ajaa taloudellisesti ja suunnitella matkat ketjuiksi, niin että asioita hoitaa paljon kerralla. Tavoitteena on valita matkantekotapa lähikauppaan tai lomareissulle niin, että se on terveellistä, turvallista, mukavaa ja ympäristöystävällistä.

Iisalmen kaupungin hallinnoiman hankkeen toteutusaika on 20.3.-31.12.2017. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 53 000 euroa. Hanke rahoitetaan kuntien oman rahoituksen lisäksi liikkumisen ohjauksen valtionavustuksella.

Hankkeessa mm. selvitetään yläsavolaisten matkaketjuja ja sitä, miten kulkemista ja siihen liittyviä palveluita kehitetään työmatkalaisille. Pääpaino on kävelyn ja pyöräilyn edistämisessä, sillä ne ovat edullista ja ympäristöystävällistä arkiliikuntaa.

Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke järjestää sunnuntaina 28.5. Sonkajärven Pahkan kanssa koko perheen pyöräretken. Leppoisalla lenkillä ajetaan Kaijanmäen ja Kivisillan lenkki. Lähtö on kello 10 K-marketin pihasta.

Lisätiedot projektityöntekijä Sari Mulari, p. 040 647 2221.