• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAjankohtaistaTapahtumatMuistilista tapahtuman järjestäjälle
Tapahtumajärjestäjän muistilista

Tapahtumajärjestäjän muistilista

Tapahtumajärjestäjän vastuulla on noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä, järjestyssääntöjä ja muita esim. vuokraamaansa tilaa koskevia sääntöjä. Tapahtumajärjestäjä on juridisessa vastuussa järjestämästään toiminnasta. Kunnan vastuulla on ainoastaan tilan tai alueen vuokraaminen tapahtumajärjestäjälle.

Huomioi ajoissa lupa-asiat eri viranomaisille: maankäyttö, melu, turvallisuus, ilmoitus yleisötilaisuudesta, elintarvikkeisiin ja anniskeluun liittyvät luvat, tekijänoikeuskorvaukset, vakuutukset, työnantajavelvoitteet.

Ilmoitusta poliisille yleisötapahtumasta ei tarvitse tehdä, jos tapahtuma osanottajien vähäisen määrän, tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan vuoksi ei edellytetä toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi tai erityisiä liikennejärjestelyjä.

Lisätietoa poliisin Internet-sivuilla

Huomaathan, että poliisi ei ole ainut mahdollinen lupaviranomainen. Esimerkiksi ilmoitus melusta on tehtävä ympäristönsuojeluviranomaiselle ja anniskelulupahakemus osoitettava aluehallintovirastolle.