• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAsiointi

Sonkajärven kotiseututalo

Kotiseututalo esittelee Sonkajärven paikallishistoriaa ja talonpoikaista elintapaa.

Kaikki pihapiirin rakennukset on siirretty muualta. Vuonna 1850 rakennettu kotiseututalo oli alkujaan asuintalo. Alun erin talo oli savupirtti, kunnes vuonna 1919 se muutettiin uloslämpeneväksi.

Talo on nimeltään Pohjin talo ja se on siirretty Sonkakoskelta. Talo on ollut rakennusajankohtaan nähden suhteellisen suuri. Pirtissä on kapea ja lyhyt kahden nukuttava sänky, kehto, sivusta levennettävä piian sänky ja pitkät yhdestä puusta tehdyt penkit. Leipävarras roikkuu katosta ja peseytymiseen käytetty kommuuti on uunin vieressä. Lisäksi esillä on keittiötarvikkeita, harmooni ja vanha raamattu.

Kotiseutumuseossa on esillä myös vanhoja työvälineitä: pellavan työstämiseen tarvittavia välineitä, silitysrautoja, jotka lämmitettiin hellalla, suutarin apuvälineitä, kangaspuut, tuohesta tehtyjä tuotteita, ankkuri, jota käytettiin mm. tukin uitossa, sukset, luistimet ja ketun käpälälauta, tuulastusvälineitä eli atrain ja veneen kokkaan kiinnitettävä tulisija sekä muita erilaisia työkaluja. Kokoelmassa on myös muita menneen ajan arkeen ja elämään liittyviä esineitä kuten pula- ja sota-ajan ostokortteja sekä vanhantyyppinen puhelin.

.

Asiointikieli: Suomi, Ruotsi, Englanti
Alue: Sonkajärvi

Käyntiosoite

Museokuja , 74300 SONKAJÄRVI

Reitti tänne

Puhelin

+358 406750027 (pvm/mpm)


Palvelut

Kansalaisopisto

.Sonkajärven kansalaisopiston toimisto on avoinna ma-pe 8.00–15.30

Katso tiedot