• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAsiointi

Sonkajärven nuorisotoimi ja nuorisotilat

Nuorisotoimi vastaa Sonkajärven kunnan järjestämästä avoimesta nuorisotyöstä. Toiminnan keskuksina ovat nuorisotilat Sonkajärvellä ja Sukevalla. Nuorisotoimen tarkoituksena on tarjota kaikille nuorille avointa valvottua toimintaa. Toiminta pyrkii vastaaman nuorten sen hetkisiin tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin sekä tukemaan nuorten kasvua omaksi itsekseen ja yhteiskunnan jäseniksi. Nuorisotyön suurin kohde-ryhmä on alle 18-vuotiaat, joten kaikki toiminta on päihteetöntä. Toimintaa nuorille järjestetään yhteistyössä kodin, koulun, seurakunnan ja eri yhteisöjen kanssa.

Nuorisotilat löytyvät Sonkajärven liikuntahallista ja Sukevan Kyläkeskuksesta. Nuorisotiloissa voi osallistua mm. avointen ovien toimintaan, kerhoihin ja retkiin, tavata ystäviä, pelata erilaisia pelejä, kuunnella musiikkia tai katsoa tv:tä.

Liikuntahallin yläoven aulatilassa on Sonkajärven nuorisotila, Kasperi. Tiloissa pystyy pelaamaan pingistä, biljardia, pöytäfutista ja ilmakiekkoa. Lisäksi tiloista löytyy televisio, playstation sekä paljon lautapelejä ja luettavaa. Avoimet ja viihtyisät tilat ovat yleensä auki viikolla lähes joka ilta. Aikaa voi tiloissa viettää myös vain löhöilemällä sohvalla, juomalla kahvia tai teetä tai kuunnellen musiikkia.

Sukevalla nuorisotila Nurtti löytyy Kyläkeskukselta (Matarantie). Nurtissa voi mm. pelata biljardia, pingistä tai vaikkapa konsolipelejä. Kyläkeskukselta löytyvät myös kunto- ja liikuntasali.

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.

Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Asiointikieli: Suomi, Ruotsi, Englanti
Alue: Sonkajärvi

Käyntiosoite

Kuntotie 4, 74300 SONKAJÄRVI

Reitti tänne

Puhelin

Nuoriso- ja liikuntatoimi
+358 405965700 (pvm/mpm)


Palvelut

Nuorisotilat

Nuorisotilat löytyvät Sonkajärven liikuntahallista ja Sukevan Kyläkeskuksesta.

Katso tiedot

Nuorisotyö

Nuorisotoimi vastaa Sonkajärven kunnan järjestämästä avoimesta nuorisotyöstä.

Katso tiedot