• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAsiointikanavat

Sonkajärven omatoimikirjasto

Sonkajärven ja Sukevan kirjastoissa voi asioida omatoimisesti myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjaston käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilökohtainen PIN-koodi, jotka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Sekä kirjastokortti että PIN-koodi ovat henkilökohtaisia.

Omatoimikirjastoon tullessa että lähtiessä tulee varmistaa että ulko-ovi on mennyt lukkoon. Kirjaston ovea ei saa avata kenellekään omatoimikirjaston aikana. Jokaisen omatoimikirjastoon sisään tulevan on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Huoltajansa/hoitajansa seurassa olevat lapset saavat tulla sisään aikuisen kanssa. Samoin ulkopaikkakuntalaiset vieraat voivat tulla kirjastokortin haltijan kanssa sisään. Tällöin kortin haltija on vastuussa vieraidensa toimista. Vieraiden tulee poistua kirjastosta kortin haltijan kanssa samaan aikaan.

Omatoimikirjastossa lainataan ja palautetaan lainausautomaatilla, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Varattu aineisto on järjestetty varattujen hyllyyn. Saamassasi noutoilmoituksessa on varausnumero, jonka mukaan löydät hyllystä varaamasi aineiston. Varatun aineiston voi lainata vain varauksen tehnyt henkilö omalla kirjastokortillaan.

Helsingin Sanomat, Iisalmen Sanomat ja Savon Sanomat voit ottaa aamulla kirjaston ulko-oven vieressä olevasta postilaatikosta ja tuoda ne sisälle kirjastoon. Luettuasi lehdet jätä ne kirjaston pöydälle niille osoitettuun paikkaan.

Kirjaston asiakaspalveluaukiolon loppuessa on käytävä kirjautumassa kirjastokortillasi sisään omatoimiasiakkaana.

Omatoimikirjastosta on poistuttava heti sen aukioloajan päätyttyä, jonka jälkeen kirjastossa menevät hälytykset päälle ja valot sammuvat. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, hän joutuu vastaamaan siitä aiheutuneista mahdollisista kuluista.

Omatoimikirjastoissa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastoissa on tallentava kameravalvonta.

Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta. Mukavia hetkiä omatoimikirjastossa!

Asiointikieli: Suomi, Englanti, Ruotsi
Alue: Sonkajärvi

Käyntiosoite

Rutakontie 21, 74300 SONKAJÄRVI

Reitti tänne

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 20:00
Ke - To: 09:00 - 20:00
Pe: 09:00 - 20:00

Palvelut

Sonkajärven kunnan kirjastopalvelut

Katso tiedot