• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiPalvelukortin ulkoasumallit

Sonkajärven kunnan kirjastopalvelut

Sonkajärven kunnan kirjastopalvelut tarjoavat mahdollisuuksia ja elämyksiä kirjallisuuden ja lukemisen parissa kaikenikäisille kuntalaisille. Kirjastopalvelut tarjoavat kaikkien saavutettavissa olevaa tietoa ja edistävät lukutaitoa ja kulttuurista osallisuutta. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Esimerkiksi lasten satutuokiot ja kirjailijavierailut ovat kiinteä osa kirjaston arkea. Sonkajärven kunnankirjasto tekee yhteistyötä laajasti eri toimijoiden kanssa. Kirjaston tapahtumista lisätietoja saa sivun tapahtumakalenterista. Sonkajärven pääkirjasto tarjoaa myös taidenäyttelytilan, jonka varauksia voi tiedustella kunnan kulttuurisihteeriltä.

Sonkajärvellä toimii kaksi kirjastoa: pääkirjasto Sonkajärven Kirjastotalossa ja Sukevan lähikirjasto kunnan yhteispalvelupisteen yhteydessä Sukevan taajamassa. Lisäksi omatoimikirjastot ja verkko- ja mobiilikirjasto palvelevat asiakkaita. Sonkajärven kirjasto kuuluu Rutakko –kirjastoverkkoon, johon kuuluvat myös Iisalmen, Keiteleen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden ja Vieremän kirjastot. Rutakko -kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta ja lainaajarekisteri - samalla kirjastokortilla voit asioida kaikissa Rutakko -kirjastoissa. Rutakko –verkko- ja mobiilikirjastossa voit selata kirjaston kokoelmia, tehdä varauksia ja uusia lainojasi. Kirjasto tarjoaa myös laajasti e-aineistoja, kuten e-äänikirjoja, e-kirjoja ja elokuvia asiakkaidensa käyttöön. Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta.

Ajankohtaisista kirjaston tapahtumista saa lisätietoja tapahtumat -sivulta. Kirjastoasioista vastaa kunnan kirjasotoimenjohtaja.

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Laki yleisistä kirjastoista: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161492

Moduulin otsikko

Palvelukortin eri sivupohjilla on eri asettelumalleja ja ulkoasuja PTV -tiedoille.

Eli pohjia hyödyntämällä voi rikastaa olemassa olevia IW-sivuja.

Palvelupisteet