• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiPäätöksenteko ja talousKylä- ja yhdistysparlamentti
barley-872000__340.jpg
Kylä- ja yhdistysparlamentti

30.1.2019 pidettiin Sonkajärven kylä- ja yhdistysparlamentin järjestäytymiskokous. Kyläyhdistysten, kylätoimikuntien yms. lisäksi toimintaan kutsuttiin kaikkia yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja järjestöjä.

Kylä- ja yhdistysparlamentti on Sonkajärven kunnan ja kylien ja kunnan alueella toimivien järjestöjen välinen yhteistyö- ja kehittämisfoorumi.

Kylä- ja yhdistysparlamentin tehtävänä on osallistua kyliä koskevaan suunnitteluun, tehdä aloitteita ja esityksiä kunnanhallitukselle sekä antaa lausuntoja viranomaisille ja muille tahoille, toteuttaa kylien ja kuntataajamien elinkelpoisuutta, niiden asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia sekä palvelujen säilyttämisen ja luomisen yleisiä edellytyksiä edistäviä toimenpiteitä. Päättää kuntakohtaisen kylä- ja järjestöohjelman toteuttamisesta ja päivittämisestä sekä osallistuu järjestöyhteistyöohjeen päivittämiseen. Tiedottaa aktiivisesti tapahtumista ja päätöksistä.

Parlamenttiin valitaan kaksi edustajaa kustakin kylästä ja järjestöstä, kaksi keskeistä luottamushenkilöedustajaa kunnasta sekä kaksi kunnan viranhaltijaedustajaa.

Kyläparlamentti pitää vuosittain 2-4 varsinaista kokousta.

Vuoden 2019 kokoukset:

ke 30.1.2019
ke 10.4.2019
ke 28.8.2019
ke 20.11.2019

 

Puheenjohtaja

Maria Hartikainen
hartikainen.ainomaria(at)gmail.com
puh. 040 715 4052

Varapuheenjohtaja

Raimo Komulainen

raimo.j.kom(at)gmail.com

Sihteeri

Sinikka Väisänen
sinikka.vaisanen(at)sonkajarvi.fi
puh. 040 675 0012

Kylillä tapahtuu

Kyläparlamentin opintomatka suuntautui 17-18. maaliskuuta 2018 Pohjois-Karjalaan. Tutustuimme Nurmeksessa, Lieksassa ja Juuassa kylien ja kylätalojen toimintaan, yhdistysten yhteistyöhön sekä kunta-kyläyhteistyöhön.

Opintomatka on tarkoitettu kyläparlamentin jäsenille sekä muille kyläyhdistysten aktiivitoimijoille, Sukevan aluelautakunnan jäsenille sekä kunnanvaltuutetuille.

Kylien ja kunnan yhteinen laulava keskusteluilta järjestettiin Sonkakosken Koskelassa 26.10.2017. Ohessa muistio käsitellyistä asioista: Kylien ja kunnan yhteinen laulava keskusteluilta Muistio.pdf