• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiPäätöksenteko ja talousKylä- ja yhdistysparlamentti

barley-872000__340.jpg

Kesäistä viljaa

Kylä- ja yhdistysparlamentti

30.1.2019 pidettiin Sonkajärven kylä- ja yhdistysparlamentin järjestäytymiskokous. Kyläyhdistysten, kylätoimikuntien yms. lisäksi toimintaan kutsuttiin kaikkia yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja järjestöjä.

Kylä- ja yhdistysparlamentti on Sonkajärven kunnan ja kylien ja kunnan alueella toimivien järjestöjen välinen yhteistyö- ja kehittämisfoorumi.

Kylä- ja yhdistysparlamentin tehtävänä on osallistua kyliä koskevaan suunnitteluun, tehdä aloitteita ja esityksiä kunnanhallitukselle sekä antaa lausuntoja viranomaisille ja muille tahoille, toteuttaa kylien ja kuntataajamien elinkelpoisuutta, niiden asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia sekä palvelujen säilyttämisen ja luomisen yleisiä edellytyksiä edistäviä toimenpiteitä. Päättää kuntakohtaisen kylä- ja järjestöohjelman toteuttamisesta ja päivittämisestä sekä osallistuu järjestöyhteistyöohjeen päivittämiseen. Tiedottaa aktiivisesti tapahtumista ja päätöksistä.

Parlamenttiin valitaan kaksi edustajaa kustakin kylästä ja järjestöstä, kaksi keskeistä luottamushenkilöedustajaa kunnasta sekä kaksi kunnan viranhaltijaedustajaa.

Kyläparlamentti pitää vuosittain 2-4 varsinaista kokousta.

Vuoden 2021 kokoukset:

ke 27.1.2021
ke 21.4.2021
ke 25.8.2021
ke 24.11.2021

Puheenjohtaja

Riitta Tommila

lohiranta(at)saunalahti.fi 

Varapuheenjohtaja

Raimo Komulainen

raimo.j.kom(at)gmail.com

Sihteeri

Sinikka Väisänen
sinikka.vaisanen(at)sonkajarvi.fi
puh. 040 675 0012