• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiPäätöksenteko ja talousKyläparlamentti
Kyläparlamentti

Kyläparlamentti on Sonkajärven kunnan ja kylien välinen yhteistyö- ja kehittämisfoorumi.

Kyläparlamentin tehtävänä on osallistuu kyliä koskevaan suunnitteluun, tehdä aloitteita ja esityksiä kunnanhallitukselle sekä antaa lausuntoja viranomaisille ja muille tahoille, toteuttaa kylien elinkelpoisuutta, sen asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia sekä palvelujen säilyttämisen ja luomisen yleisiä edellytyksiä edistäviä toimenpiteitä. Päättää kuntakohtaisen kyläohjelman toteuttamisesta ja päivittämisestä sekä valmistelee ja järjestää kaikille avoimet kyläfoorumit (niiden aiheet ja pitopaikat).

Kyläparlamenttiin valitaan yksi edustaja ja varajäsen kustakin kylästä, kaksi keskeistä luottamushenkilöedustajaa kunnasta sekä kaksi kunnan viranhaltijaedustajaa.

Kyläparlamentti pitää vuosittain 2-4 varsinaista kokousta.

 

Vuoden 2018 kokoukset:

ke 10.1.2018
ke 4.4.2018
ke 22.8.2018
ke 21.11.2018

 

Puheenjohtaja

Maria Hartikainen
hartikainen.ainomaria(at)gmail.com
puh. 040 715 4052

 

Sihteeri

Sinikka Väisänen
sinikka.vaisanen(at)sonkajarvi.fi
puh. 040 675 0012

Kylillä tapahtuu

Kyläparlamentin opintomatka suuntautuu 17-18. maaliskuuta Pohjois-Karjalaan.Tutustumme Nurmeksessa, Lieksassa ja Juuassa kylien ja kylätalojen toimintaan,yhdistysten yhteistyöhön sekä kunta-kyläyhteistyöhön.

Opintomatka on tarkoitettu kyläparlamentin jäsenille sekä muille kyläyhdistysten aktiivitoimijoille, Sukevan aluelautakunnan jäsenille sekä kunnanvaltuutetuille.

 

Kylien ja kunnan yhteinen laulava keskusteluilta järjestettiin Sonkakosken Koskelassa 26.10.2017. Ohessa muistio käsitellyistä asioista: Kylien ja kunnan yhteinen laulava keskusteluilta Muistio.pdf