• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutAsuminen

Sonkakoti_logo_4v.350x160jpg.jpg

  


Vuokra-asunnot ja asuntoasiat

Sonkakoti Oy on Sonkajärven kunnan perustama ja omistama osakeyhtiö, jonka toimialana on tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Sonkajärven kunnan alueella. Yhtiön omistuksessa on 300 vuokra-asuntoa Sonkajärven ja Sukevan kirkonkylässä. Kaikki Sonkajärven kunnan vuokra-asuntoasiat on keskitetty Sonkakoti Oy:n hoidettavaksi. 

 

Tekevien ihmisten Sonkajärvi

Sonkajärven kunnan tavoitteena on tarjota asukkailleen hyvä ja toimiva arki. Päivittäiset palvelut ovat lähellä, helposti saatavia ja hyvin toteutettuja, ja monipuolisia palveluja on tarjolla kaikenikäisille. Toimivat terveyspalvelut, päivähoito, perus- ja lukio-opetus sekä hyvät mahdollisuudet liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen antavat hyvät edellytykset niin arkeen kuin vapaa-aikaankin.

Asumisen hintataso on Sonkajärvellä edullinen ja asut lähellä luontoa ja vesistöjä. Sekä Sonkajärvellä että Sukevalla on hyvälaatuisia vuokra-asuntoja ja tontteja: Sonkajärven tonttitarjonta on laaja ja monipuolinen aina luonnonläheisistä rantatonteista lähtien.

Asumisen lisäksi Sonkajärvellä on voimakkaasti panostettu vapaa-ajan asumisen kehittämiseen, josta osoituksena yli 900 loma-asuntoa käsittävä mökkikanta sekä rantaosayleiskaavoitetuilla alueilla olevat useat sadat valmiiksi muodostetut rakentamattomat mökkitontit.

Vesi ja viemäri
IMG_3435.jpg

Vesihuoltolaitos

Vesihuoltolaitos toimittaa kuntalaisille laadukasta talousvettä ja huolehtii jäteveden käsittelystä. Vesi- ja viemärilaitoksen tavoitteena on toimia aktiivisesti toimialansa seudullisessa yhteistyöpalveluissa. Vesi- ja viemärilaitos toteuttaa kuntalaisille peruspalvelut ja pyrkii samalla taloudelliseen ja ennen kaikkea vesihuoltolaitoksen toiminnan liiketaloudelliseen tulokseen yhtenä vastuutoimialana kuntataloudessa.

Ylä-Savon Jätehuolto Oy
Ylä-Savon jätehuolto.PNG

Jätehuolto

Sonkajärvi on liittynyt yhdessä naapurikuntien kanssa perustettuun Ylä-Savon Jätehuolto osakeyhtiöön. Yhtiö hoitaa osakaskuntiensa alueella kaikki kuntien jätelain mukaiset jätehuollon järjestämistehtävät ja ylläpitää kuntien yhteistä jätteiden vastaanottopaikkaa Peltomäen jätekeskuksessa.

Ylä-Savon Jätehuolto Oy:llä ei ole jätteenkuljetuspalveluja. Sonkajärven kunnan alueella jätteenkuljetus on sopimusperusteinen: asukas liittyy järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä sopimuksen jätteitä kuljettavan yrittäjän kanssa.

Jätehuoltoa valvovana viranomaisena toimii Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ympäristölautakunta.