• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutElinkeinot ja työllistäminenMaaseutupalvelut
Maaseutupalvelut

IMG_1087.jpg

Sonkajärven kunta on liittynyt Iisalmen, Lapinlahden, Sonkajärven ja Vieremän kuntien muodosta-maan maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen. Järjestävänä kuntana toimii Iisalmen kaupunki. Sonkajärvellä on oma palvelupiste. Maaseutuhallinnon tehtäviä hoitaa yhteinen maaseutulautakunta, jossa myös Sonkajärvellä on edustajat

Maaseututoimen palveluorganisaationa toimii Ylä-Savon maaseutupalvelut. Ylä-Savon maaseutupalvelut palvelee viljelijätuki-, sato-, peto- ja tulvavahinkoasioissa sekä neuvoo hukkakauran torjuntaan liittyvissä asioissa. Palveluihin kuuluu myös maaseudun elinkeinojen ja maaseudun toimintaympäristön kehittäminen.

Maaseutujohtajasta ja -asiamiehistä on nimetty kuntiin palveluvastaavat. Palveluvastaavan tehtävänä on vastata asiantuntijapalveluista kussakin kunnassa entisten maatalous- ja maaseutusihteerien tavoin.

Maaseutupalvelujen henkilöstö työskentelee tarpeen mukaan eri maaseututoimistoissa. Asiantuntijapalveluja tarvittaessa kannattaa varata aika. Aikoja voi varata myös pääasiallisesta aukioloajasta poiketen. Maaseututoimistoissa voi asioida myös muualla kuin omassa kotikunnassa.

Lomituspalvelut

Maatalousyrittäjien lomituspalveluiden tarkoitus on turvata maatalousyrityksen keskeytyksetön toiminta maatalousyrittäjän vuosiloman ja sijaisavun ajaksi. Maatalousyrittäjälle luodaan edellytykset vapaa-ajan pitämiseen ja mahdollisuus riittävään lepoon ja toipumiseen sairaus- ym. tilanteissa. Sonkajärven lomituspalveluita hallinnoi Iisalmen kaupunki

Lomitusnetti

Maatalousyrittäjillä on mahdollisuus hoitaa lomitusasioita myös sähköisesti Lomitusnetissä. Kirjautuminen Lomitusnettiin tapahtuu henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla osoitteessa www.lomitus.fi.

Lomitusnetin palvelut maatalousyrittäjille:

  • maatalousyrittäjien lomaseuranta sekä toteutuneiden lomitusten seuranta
  • lomituspyynnön tekeminen
  • vuosilomahakemuksen tekeminen
  • sijaisapuhakemuksen tekeminen
  • maatilaa koskevien tietojen päivittäminen

Yhteystiedot

Koulutie 4
(Mosaiikki, käynti Fazer Amican pääovesta)

9.00–15.00
Tarkistathan poikkeusaukiolot maaseutupalveluiden yhteisiltä internetsivuilta

Lomituspalvelut

Iisalmi
040 543 4910
Maaseutupalvelut

Maria Vatanen

Maaseutuasiamies
040 674 2926
maria.vatanen@iisalmi.fi
Maaseutupalvelut

Tanja Ruotsalainen

Palvelusihteeri
0400 370 096
tanja.ruotsalainen@iisalmi.fi
Maaseutupalvelut