• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutElinkeinot ja työllistäminenTyöllistäminen
Työllistäminen

Sonkajärven kunnan työllistämisen tulosalue vastaa kunnan työllisyydenhoidosta ja työpajatoiminnasta. Tavoitteena on edistää kuntalaisten työllistymistä sekä löytää yksilökohtaisia ratkaisuja työllistymisen edistämiseksi. Työllistämisen tulosalue tarjoaa nuorille ja pitkäaikaistyöttömille mahdollisuuksia työllistymiseen ja työelämään tai koulutukseen sijoittumiseen. Panostamalla nuorten ja pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen edistetään kuntalaisten ja erityisesti nuorten hyvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä. Työllisyyspalveluja toteutetaan eri tavoin; on mahdollisuus työllistyä määräaikaiseen palkkatuettuun työhön, työkokeiluun sekä kuntouttavaa työtoimintaan. Työllistämispalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä eri hallintokuntien, yritysten, TE-toimiston, sosiaalitoimen sekä välityömarkkinatoimijoiden kanssa. Kunta on tällä hetkellä mukana ESR-työllisyyshankkeessa YTYÄ-Ylä-Savossa on työtä!

Nuorten kesätyöllistämistä tuetaan omalla määrärahallaan, joka on mahdollistanut työllistämisavustuksen maksamisen sonkajärveläisen nuoren työllistävälle työnantajalle. Kunnanvaltuusto päättää vuosittain työllistämistuen ehdoista ja määrästä. Avustuksesta, sen ehdoista ja tarvittavista hakulomakkeista tiedotetaan vuosittain kunnan Internet-sivujen Uutiset-palstalla.

Työllistämisestä ja työpajatoiminnasta vastaa kunnan työllisyyssihteeri.

Työpajat

Sonkajärven Nuorisontuki ry / Sonkajärven Kehypaja aloitti toimintansa Sonkajärvellä vuonna 1997. Vuoden 2015 alusta lähtien työpajatoiminnasta on vastannut Sonkajärven kunta. Työpajat tarjoavat työelämään valmentautumiseen ja työkyvyn ylläpitämiseen tukevaa toimintaa pääasiassa nuorille, pitkäaikaistyöttömille sekä osatyökykyisille. Kuntalaisille voidaan tuottaa palveluja tilauksesta. Valmistetut tuotteet myydään pajojen omissa myyntipisteissä.

 

IMG_1493.JPG

Tekstiili/kirppis/kahvila

-korjauspalvelu/ompelutyöt
-kirpputoritoiminta/myymälä
-kahvila/kokouskahvitilaukset
-tilausleivonnaiset
-lähipuoti, paikalliset tuotteet

Avoinna ma-to 8-13, pe 8-12

Rutakontie 24, SONKAJÄRVI

 

 

 

 

Työpajakuvat 012.JPGSukevan työpaja

KIINNI KESÄN, ilmoitetaan syksyn aikana avaamisaika

-korjausompelut
-kirpputori
-kahvio

 

Sukevantie 22, SUKEVA

Työ-ja yksilövalmentaja Sonkajärvellä ja Sukevalla Mirja Huusko

 

 

 

 

Työpajakuvat 042.JPG

Tekninen paja

-metalli- ja puutyöt
-pienet korjaus- ja remonttityöt
-huonekalujen ja kalusteiden kunnostus ja entisöinti
-opastekyltit
-polkupyörien huolto ja korjaus
-Jäte-/kierrätyspisteen avoinna pitäminen

 

Jäte-/kierrätyspiste: ti 9-12 ja to 15-18, jolloin työntekijät varmiten paikalla.

Kesäaikana pajan väki on paljon ulkotöissä, joten kannattaa soittaa 040 514 3609 ja varmistaa paikalla olo. Parhaiten puhelimeen vastataan ma-ke 8-12 ja to 15-18 

Taitotalo/Lepokankaantie 9, SONKAJÄRVI

Työ- ja yksilövalmentaja Eero-Pekka Kainulainen

 

Työpajakuvat 036.JPG

Nuorten työpajatoiminta

Nuorten työpajatoiminta on Itä-Suomen aluehallintoviraston rahoittamaa toimintaa. Nuorten työpajatoiminta tarjoaa alle 29-vuotiaille nuorille mahdollisuuksia ohjattuun ja tuettuun työntekoon. Lisäksi työpajatoiminta tarjoaa apua ja tukea yksilöllisesti suunniteltuun koulutukseen, koulutuksen loppuun suorittamiseen tai avoimille työmarkkinoille työllistymiseen. Nuorten työpajatoiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään erilaisia työtehtäviä tekemällä. Tavoitteena on selkiyttää nuoren omaa ammatinvalintaa. Työpajatoiminta tukee nuoren elämänhallintaa sekä sosiaalista vahvistumista. Työpajalla autamme nuorta löytämään omia vahvuuksia, tekemään konkreettista ja realistista jatkopolkua koulutukseen tai työelämään. Pajalla nuorta ohjaavat ja tukevat toiminnassa työ- ja yksilövalmentajat.

Nuorten työpajatoimintaan voi hakeutua ohjatusti TE-toimiston, sosiaalitoimen tai etsivän nuorisotyöntekijän kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä yksilövalmentajaan.

Nuorten yksilövalmentaja Sari Hämäläinen

Yhteystiedot

Jukarainen Virpi

Työllisyyssihteeri
040 675 0038
virpi.jukarainen@sonkajarvi.fi
Työllistäminen ja työpajat

Kainulainen Eero-Pekka

Työ- ja yksilövalmentaja, tekninen paja
040 514 3609
Työllistäminen ja työpajat

Kokouskahvitilaukset ja Pajakahvilan varaukset

040 733 7198
mirja.huusko(at)sonkajarvi.fi
Työllistäminen ja työpajat

Sukevan työpaja

040 708 6302
Työllistäminen ja työpajat

Huusko Mirja

Työ- ja yksilövalmentaja
040 733 7198
Työllistäminen ja työpajat

Hämäläinen Sari

Yksilövalmentaja, nuorten paja
040 675 0039
Työllistäminen ja työpajat

Kahvio- ja tekstiilipaja

040 824 1246
Työllistäminen ja työpajat