• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKasvatus ja koulutusVarhaiskasvatus
Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on yhteistyötä lapsen ja kodin kanssa: tekemistä, olemista, yhdessä elämistä ja uuden oppimista. Kuntamme on tarjonnut päivähoitopalveluja jo vuodesta 1976 alkaen. Koska luonto ja kauniit savolaismaisemat ympäröivät meitä, haluamme auttaa lapsia tutustumaan tähän omaan kulttuuriperintöönsä.

Alle kouluikäisten lasten vanhemmilla on päivähoitolakiin perustuva oikeus valita lasten hoidon järjestämisessä seuraavien vaihtoehtojen välillä:

  • Kunnallinen koko- tai puolipäivähoitopaikka
  • Lapset hoidetaan kotona kotihoidon tuella, jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi
  • Päivähoidon järjestäminen yksityisen hoidon tuella, jolloin kotona on palkattu hoitaja tai lapsi on yksityisessä päivähoitopaikassa. Hoitoa tuetaan KELAn maksamalla yksityisen hoidon tuella.

Hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen

Hoitoajat tulee ilmoittaa viimeistään viikkoa aikaisemmin perjantaina (esim. viikon 12 hoitoajat pitää ilmoittaa viikon 10 perjantaina). Myöhemmin tulleisiin muutoksiin voidaan vastata vain, mikäli ne eivät lisää henkilökuntatarvetta.

Huomioithan, että hoitoaikailmoitus on sitova, koska henkilökunnan työvuorot suunnitellaan annettujen hoitoaikojen mukaan. Erityisesti tieto hoitoajoista klo 8-16 ulkopuolella on tärkeä. Hoitoaikailmoituksen voi tehdä oheisella Hoitoaikojen ilmoitus -lomakkeella.

Hoitopaikan hakeminen

Päivähoitopaikan sähköinen hakulomake

Päivähoitoon voi hakea ympäri vuoden, mutta keskitetty haku on kerran vuodessa maalis-huhtikuussa. Vanhempien tulee jättää päivähoitohakemuksensa neljä kuukautta ennen päivähoidon tarpeen alkamista. Mikäli päivähoidon tarve kuitenkin johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on päivähoitopaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Päivähoidon sähköisen hakulomakkeen linkki on yllä ja paperisia hakemuslomakkeita ohjeineen saa päiväkodeista sekä kunnan yhteispalvelupisteistä. Hakemus tulee palauttaa Sonkajärvellä Nallemuorin päiväkotiin ja Sukevalla Männikön päiväkotiin. Hakemuksen voi peruuttaa ilmoittamalla siihen päiväkotiin, johon on palauttanut hakemuksen.

Kesälomakysely v. 2020

Kesälomakysely 2020

Lisätietoja päivähoitoa koskevista asioista saa varhaiskasvatuksen vastaavalta.

Vs varhaiskasvatuksen vastaava: Helena Kainulainen, puh. 040-5115 202
Nallemuorin päiväkoti Rutakontie 16 74300 Sonkajärvi
helena.kainulainen(at)sonkajarvi.fi

Hoitoaikojen ilmoittaminen
Sonkajärven päivähoidon ruokalista
Sukevan päivähoidon ruokalista