• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopisto
Kirjasto

13091535123_f583e6dedf_o – Kopio.jpgKirjastopalvelut

Kirjastot ovat kunnallisen kulttuuritarjonnan kivijalka. Sonkajärvellä toimii kaksi kirjastoa: pääkirjasto Sonkajärven Kirjastotalossa ja Sukevan lähikirjasto kunnan asiointipisteen yhteydessä Sukevalla.

Kansalaisopisto
Kansalaisopiston kevätnäyttely.jpg

Osaavan, luovan ja terveen kuntalaisen puolesta

Sonkajärven kansalaisopisto tarjoaa mahdollisuuksia omaehtoiseen oppimiseen ja erilaisten valmiuksien kehittämiseen järjestämällä kursseja laidasta laitaan.

Kulttuuritoimisto ja museot
Pelimannit.jpg

Kunnan kulttuurielämän rikastuttaja

Kulttuuritoimi edistää ja tukee eri alojen kulttuurityötä tuottamalla ja tukemalla tapahtumia järjestöjen, elinkeinoelämän ja muiden tahojen kanssa. Lisäksi kulttuuritoimi järjestää vaihtuvia näyttelyitä Kirjastotalon näyttelytilassa, Jyrkän ruukilla, ja ylläpitää kunnan museoita. Yläsavolaiseen kulttuuriyhteistyöhon osallistutaan aktiivisesti erilaisten hankkeiden muodossa, mikä on tuonut alueellisesti merkittäviä lisäresursseja kulttuurityöhön.

Kansainvälinen pullomuseo

1980-luvulla perustetun museon kokoelma käsittää laajuudessaan vaikuttavan määrän erilaisia pulloja eri aikakausilta ja ympäri maailmaa.

Kotiseututalo

Kotiseututalo esittelee Sonkajärven alueen kotiseutuhistoriaa, vanhaa talonpoikaista esineistöä ja työkaluja.

Jyrkän ruukki

Jyrkän ruukki on erottamaton ja keskeinen osa Ylä-Savon teollista historiaa. 1990-luvulla restauroitu ruukki muodostaa ainutlaatuisen kulttuurikohteen.

Arkistotoimi
Kotiseutuarkistosta.jpg

Tietotarpeen tyydyttäjä

Sonkajärven kunnan arkistoon kuuluvat kaikki kunnan tehtävien johdosta saapuneet tai toiminnan tuloksena syntyneet asiakirjat.

Arkistotoimen tehtävänä on varmistaa asiakirjojen käytettävyys ja säilyminen, huolehtia asiakirjoihin liittyvästä tietopalvelusta, määritellä asiakirjojen säilytysarvo ja hävittää tarpeeton aineisto.