• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoArkisto- ja tietopalvelutKeskusarkisto
Keskusarkisto

Sonkajärven kunnan keskusarkistossa on tilaa asiakirjoille noin 800 hyllymetriä ja siellä on säilytettävänä noin 100 eri virka-arkistoa.

Keskusarkisto sisältää toimintansa päättäneiden ja toiminnassa olevien kunnallisten toimielinten arkistot sekä karttoja ja piirustuksia.

Sonkajärven kunnan keskusarkistossa olevia virka-arkistoja kunnostetaan käyttöasteen mukaisessa järjestyksessä. Virka-arkistoista on noin 45 % asianmukaisesti järjestetty, luetteloitu ja kuvailtu. Asiakirjat löytyvät keskusarkistosta arkistoluetteloiden avulla. Arkistojen kuvailujen tehtävänä on täydentää arkistoluetteloita ja esittää laajemmin arkistoaineiston tietosisältöä.

Tulosta tutkimuslupalomake, täytä ja allekirjoita henkilökohtaisesti ja tuo lomake tullessasi Sonkajärven kunnan keskusarkistoon. Allekirjoituksella ja täydellisillä henkilötiedoilla oleva lomake oikeuttaa sinut saamaan itseäsi koskevat tiedot, mikäli olet ko. henkilö tai asianosainen asiaan (henkilöllisyys todistettava) sekä tutkimaan julkisia keskusarkiston asiakirjoja.

Tutkimuslupahakemus