• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKansalaisopisto
Sonkajärven kansalaisopisto

Kansalaisopiston kevätnäyttely 2015Kansalaisopiston toimisto on avoinna ma-pe 8.00–15.30. Rehtori on tavattavissa kirjaston aukioloaikoina.

Sonkajärven kansalaisopisto on kunnan omistama ja ylläpitämä yleissivistävä aikuisoppilaitos, jossa myös lapset ja nuoret voivat opiskella ja harrastaa.

Opiskella voi mm. musiikkia, kuvataiteita, käsitöitä, lasi- ja posliinitöitä, kieliä, tietotekniikkaa, kirjoittamista, ensiaputaitoja, terveysliikuntaa ja tanssia. Lisäksi kansalaisopisto huolehtii suuresta osasta lasten ja nuorten taiteen perusopetuksesta. Opiskelu tapahtuu yleensä iltaisin kerran viikossa ja viikonloppukursseina.

Sonkajärven kansalaisopiston toimialueena on koko kunta ja päätoimipaikkana Kirjastotalo.

Kansalaisopiston toiminta-ajatus

Sonkajärven kansalaisopiston tavoitteena on osaava, luova ja terve kuntalainen. Se tarjoaa mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Kansalaisopisto tukee elinikäisen oppimisen periaatetta, yksilön persoonallisuuden monipuolista kehittämistä ja kykyä toimia yhteisössä sekä edistää kansanvaltaisuuden, tasa-arvon ja moniarvoisuuden toteutumista.

Opisto tukee ja aktivoi järjestöjä järjestämällä niiden toiminnan kannalta tarpeellista koulutusta. Lisäksi opisto tarjoaa taito- ja taideaineiden opetusta lapsille ja nuorille myös kesäisin. Kansalaisopiston toiminta on tehokasta ja kustannustietoista.

Muutokset ja ajankohtaista

Ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 16.8.2021 klo 9.00 osoitteessawww.sonkajarvi.fi > kansalaisopiston kurssit ja puhelimitse 040 148 4323 ja 040 148 4309. 

Musiikin yksilöopetukseen perjantaina 13.8.2021 klo 8.00 alkaen puhelimitse ja varata samalla opetustunnin ajankohdan. Kursseille on pääsääntöisesti ilmoittauduttava ennakkoon viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä;opintoryhmä alkaa, mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi.

 


Yhteystiedot

Rutakontie 21, 74300 Sonkajärvi
Toimisto 8.00–15.30
Rehtori tavattavissa kirjaston aukioloaikoina.

Karilahti Leena-Kaisa

Opintosihteeri
040 148 4323
opisto@sonkajarvi.fi, leena-kaisa.karilahti@sonkajarvi.fi
Kansalaisopisto

Keränen Eeva

Kirjastotoimenjohtaja, kansalaisopiston rehtori
040 708 5703
eeva.keranen@sonkajarvi.fi
Sonkajärven kirjasto