• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKansalaisopistoKurssit ja ilmoittautuminen
Kursseille ilmoittautuminen

Kurssitarjonta

Kansalaisopisto järjestää kursseja laajasti eri aihealueilta. Ajantasaisen kurssitarjonnan löydät opiston internetsivuilta.

Ilmoittautuminen

Kaikille kursseille musiikin yksilöopetusta lukuun ottamatta voi ilmoittautua kansalaisopiston internetsivuilta tai soittamalla opiston toimistoon p. 040 148 4323 tai 040 148 4309. Mikäli kurssille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen, viimeinen ennakkoilmoittautumispäivä on mainittu opinto-ohjelmassa kurssin kohdalla. Ennakkoon ilmoittaudutaan kursseille, joissa opiskelijamäärä on rajoitettu tai joihin on tarve tietää opiskelijamäärät etukäteen.

Ennakkoilmoittautumiset ovat sitovia. Esteen sattuessa ilmoittautuminen on ehdottomasti peruutettava ennen kurssin alkamista.

Kursseille, joille ei vaadita ilmoittautumista ennakkoon, voi ilmoittautua kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen.  Lomakkeita saa opettajilta, opiston toimistosta, kirjastosta ja yhteispalvelupisteistä. Voit avata ja tulostaa opiskelijalomakkeen myös tästä OPiSKELIJALOMAKE . Täytä lomake huolellisesti ja palauta se opettajalle ensimmäisellä kurssikerralla. Opiskelijalomake täytetään jokaisella kurssilla erikseen.

Musiikin yksilöopetukseen ilmoittaudutaan puhelimitse ja samalla varataan opetustunnin ajankohta.

Opistoon on mahdollista kirjoittautua koko työkauden ajan, mutta opetustyön kannalta on tarkoituksenmukaista tulla mukaan alusta alkaen.

Poissaolosta ilmoittaminen

Jos joudut olemaan poissa kursseilta useita kertoja, ilmoita opettajalle tai opiston toimistoon poissaolostasi. Musiikinopiskelijoiden tulee aina ilmoittaa poissaolosta. Koska opiskelijoille varatut ajat ovat lyhyitä, voi opettaja jakaa poissaolevan opiskelijan tuntiaika muiden opiskelijoiden hyödyksi.

Henkilörekisterit

Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja, joita ei luovuteta ulkopuolisille. Tietoja kerätään opiskelijoiden identifioimiseksi ja opinto- tai kurssimaksujen laskutusta varten. "Pääasiallinen toiminta" ja "koulutustausta"-tiedot kysytään Tilastokeskusta varten.

Opintoryhmän käynnistyminen

Opintoryhmä käynnistyy, jos siihen ilmoittautuu vähintään 7 opiskelijaa, musiikki- ja joissakin jatkoryhmissä 5 opiskelijaa. Mikäli ensimmäiseen kokoontumiseen ei saavu yhtään osanottajaa, kurssi peruuntuu.

Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, peruuntumisesta ilmoitetaan ennakkoon ilmoittautuneille.

Jos kurssi on täysi

Jos kurssille eivät mahdu mukaan kaikki halukkaat, pyrimme järjestämään opiskelupaikan perustamalla rinnakkaisryhmiä. Kursseille, joille ei voida perustaa rinnakkaisryhmää voidaan opiskelija ottaa jonoon odottamaan mahdollisia peruuntumisia.

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Esteen sattuessa on ilmoittautuminen peruutettava ennen kurssin alkua ottamalla yhteyttä kansalaisopiston toimistoon. Peruuttamattomasta ilmoittautumisesta peritään aina 10 €:n käsittelymaksu.

Koko lukukauden tai lukuvuoden mittaisella kurssilla on tutustumisoikeus yhden kerran. Lyhytkurssien viimeinen peruutuspäivä on kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä. Lyhytkursseilla ei ole tutustumisoikeutta.