• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKansalaisopistoOpistoinfo 2019-2020
Opistoinfo 2019-2020

Sonkajärven kansalaisopisto

Lämpimästi Tervetuloa opiskelemaan, harrastamaan ja virkistäytymään kansalaisopistoon!

Opinto-ohjelma kattaa koko lukuvuoden. Opinto-ohjelman muutoksista, uusista kursseista ja kansalaisopiston tapahtumista ilmoitetaan pääsääntöisesti Miilun järjestöpalstalla, kunnan nettisivuilla www.sonkajarvi.fi > kansalaisopisto ja kunnan Facebook-sivulla.


Syyslukukausi

16.9. - 8.12.2019

Liikuntaryhmät

2.9. - 8.12.2019

Syysloma vk 42

14. - 20.10.2019 ei ole opetusta.

Kevätlukukausi

7.1. - 6.4.2020

Liikuntaryhmät

7.1. - 6.4.2020

Talviloma vk 10

2. - 8.3.2020

Poikkeuksista aikatauluihin ilmoitetaan kurssikohtaisissa tiedoissa. Arkipyhien aattoina klo 17 jälkeen alkavat ryhmät eivät kokoonnu musiikin yksilöopetusta lukuun ottamatta.

Ilmoittautuminen ja opintoryhmän käynnistyminen

Ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 19.8. klo 8.00 osoitteessa www.sonkajarvi.fi > kansalaisopiston kurssit ja puhelimitse 040 148 4323. Musiikin yksilöopetukseen voit ilmoittautua jo perjantaina 16.8. klo 9.00 alkaen puhelimitse ja varata samalla opetustunnin ajankohdan.

Kursseille on pääsääntöisesti ilmoittauduttava ennakkoon viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä; opintoryhmä alkaa, mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi.

Ilmoittautumisen peruminen: esteen sattuessa peru ilmoittautumisesi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä ottamalla yhteyttä kansalaisopiston toimistoon. Lukuvuoden tai lukukauden mittaiselle kurssille voit tutustua yhden kerran ilman maksua. Lyhyemmillä kursseilla tutustumisoikeutta ei ole.

Kurssimaksut 2019–2020

Voit maksaa joko jokaisen kurssin erikseen tai lunastaa opintokortin (76 €/lukuvuosi),jolla voit opiskella kaikilla opiston kursseilla muutamia erikoiskursseja lukuun ottamatta. Yksittäisen kurssin maksu määräytyy opetustuntien määrän mukaan. Erikois- ja lyhytkurssit hinnoitellaan erikseen kustannukset huomioiden. Kurssimaksu on nähtävissä kunkin kurssin kohdalla kurssin tiedoissa.

Mikäli osallistut useammalle kurssille, ja päätät lunastaa opintokortin, ilmoita siitä joko netissä www.sonkajarvi.fi > kansalaisopiston kurssit valitsemalla kurssivalikosta kurssi ”Opintokortti” tai soittamalla opiston toimistoon. Opintokortti on voimassa ja kattaa kurssimaksut siitä päivästä lähtien, kun olet ilmoittanut lunastavasi sen.

Perhekortti 144 €/lukuvuosi (vanhemmat ja alle 18-vuotiaat lapset) kattaa kaikki kurssit erikoiskursseja lukuun ottamatta.

Kurssimaksun lisäksi eräillä kursseilla peritään materiaali- tai tarvikemaksuja sekä uuninkäyttömaksuja.

Kurssimaksun voit suorittaa joko osittain tai kokonaan SMARTUM -liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Kun ilmoittaudut kansalaisopiston nettisivuilla, valitse ilmoittautumislomakkeen viimeisessä kohdassa maksutavaksi Smartum-seteli. Setelit tulee toimittaa kansalaisopiston toimistoon 2 viikon kuluessa ilmoittautumisesta. 

Alennukset 63 vuotta täyttäneille, eläkeläisille, työttömille ja maahanmuuttajille

Lukuvuonna 2019-2020 kaikki 63 vuotta täyttäneet, eläkeläiset ja työttömät saavat -30 % alennuksen kurssimaksuista tai opintokortista. Alennus myönnetään kaikista yli 20 € maksavista kursseista siten, että alennuksen jälkeen maksettava vähimmäissumma yksittäisestä kurssista on 20 €. Kaikille 63 vuotta täyttäneille alennus merkitään automaattisesti, muut alennukseen oikeutetut anovat sitä ilmoittautumisen yhteydessä ja esittävät alennukseen oikeuttavan kortin /muun dokumentin opettajalle tai opiston henkilökunnalle. Maahanmuuttajille suomen kielen kurssit ovat maksuttomia, alennus muista kursseista kotoutumisen edistämiseksi -50 %. Alennus voidaan myöntää Opetushallituksen myöntämän opintoseteliavustuksen perusteella.

Kurssimaksut laskutetaan

Kaikki kurssimaksut laskutetaan. Esteen sattuessa muista perua ilmoittautumisesi! Laskut lähetetään kaikille ilmoittautuneille, mikäli perumista ei ole tehty.


Otathan yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää:

Sonkajärven kansalaisopisto
www.sonkajarvi.fi > kansalaisopisto

Osoite 
Kirjastotalo, Rutakontie 21,
74300 SONKAJÄRVI

Toimisto
opintosihteeri Leena-Kaisa Karilahti,
p. 040 148 4323, sähköp.
leena-kaisa.karilahti@sonkajarvi.fi

Rehtori 
Eeva Keränen
p. 040 708 5703,
sähköp. eeva.keranen@sonkajarvi.fi

Sonkajärven kirjasto
p. 040 148 4309