• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKirjastopalvelutOhjeet oppilaille

OPPILAILLE 

Kun haluat suorittaa lukudiplomin, sovi asiasta opettajan kanssa. Hän osaa neuvoa, kuinka toimit.

Diplomin saa, kun lukee yhden kouluvuoden aikana vähintään kuusi kirjaa (satukirja, kuvakirja, runokirja, sarjakuva, kotimainen kertomakirja ja käännetty kertomakirja eli alun perin vieraalla kielellä kirjoitettu kirja).

Mitä luetaan?

Luettavat kirjat löytyvät valmiilta kirjalistalta . Valitse oman luokkatasosi mukainen kirjalista. Jos kirjalistalla on mainittu samalta kirjailijalta useampi kirja (esim. jokin Eva ja Adam –kirja) tai sarja,  voit lukea minkä tahansa niistä kirjoista. Lukudiplomiin hyväksytään myös äänikirjat eli kun kirjasta on olemassa äänikirja voit kuunnella sen lukemisen sijaan.

Listojen kirjoja saa kirjastosta. Kirjoja voi myös varata. Lukudiplomikirjoista ei peritä varausmaksua eikä verkkolainoina verkkolainamaksua.

Kun olet lukenut kirjan

Lukemisen jälkeen kirjasta annetaan opettajalle palaute, joka voi olla melkein mikä tahansa juttu minkä lukemasi tuo mieleen. Esimerkiksi voit piirtää kuvan tai tehdä kokonaisen sarjakuvan jostakin kirjan tapahtumasta, voit myös askarrella jotakin tai tehdä esitelmän. Kirjaesittely on yksi mahdollisuus antaa palaute. Valmiin lomakkeen saat opettajalta tai voit tulostaa sen tämän sivun lopussa olevasta liitetiedostosta.

Voit myös lähettää kirjastoon arvostelun lukemastasi kirjasta. Arvostelut tulostetaan ja  kootaan lastenosastolla sijaitsevaan kansioon. (Muista varoa, ettet paljasta kirjan loppuratkaisua).

Liitetiedostot