• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKirjastopalvelutOmatoimikirjasto

 

Sonkajärven ja Sukevan kirjastot

TERVETULOA OMATOIMIKIRJASTOON!

AVOINNA PÄIVITTÄIN 7 - 21

Joutsenet.gif

 

OMATOIMIKIRJASTON OHJEITA JA SÄÄNTÖJÄ

Sonkajärven ja Sukevan kirjastoissa voi asioida omatoimisesti myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjasto on käytettävissä molemmissa kirjastoissa päivittäin klo 7–21.

MITEN VOIN KÄYTTÄÄ OMATOIMIKIRJASTOA?

Omatoimikirjaston käyttämiseen tarvitset sekä kirjastokortin ja PIN-koodin, jotka saat tarvittaessa kirjaston asiakaspalvelusta. PIN-koodi on sama numero kuin verkkokirjaston tunnusluku. Pidä kirjastokorttisi ja PIN-koodisi tallessa ja salassa! Kirjastokortti on henkilökohtainen, älä lainaa sitä kenellekään. Tullessasi sisään ja poistuessasi kirjastosta varmista, että ulko-ovi menee lukkoon.

 MITEN LAINAAMINEN JA PALAUTTAMINEN TAPAHTUU?

Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii kirjastokortilla ja samalla pin-koodilla kuin sisäänkirjautuminen. Automaatilla voit sekä lainata että palauttaa.

MITEN VOIN NOUTAA VARAAMANI AINEISTON?

Varattu aineisto on järjestetty varattujen hyllyyn. Saamassasi noutoilmoituksessa on varausnumero, jonka mukaan löydät hyllystä varaamasi aineiston. Voit lainata sen lainausautomaatilla.

Sonkajärvellä varattu aineisto on sijoitettu lainausautomaatin vieressä olevaan kirjavaunuun, joka on merkitty tekstillä Varatut.

Sukevalla varattu aineisto on lainausautomaatin alla kaapissa. Varatun aineiston voi lainata vain ne varannut henkilö omalla kirjastokortillaan.

MISTÄ SAAN AAMULLA PÄIVÄN LEHDET?

Helsingin Sanomat, Iisalmen Sanomat ja Savon Sanomat voit ottaa aamulla kirjaston ulko-oven vieressä olevasta postilaatikosta ja tuoda ne sisälle kirjastoon. Luettuasi lehdet jätä ne kirjaston pöydälle niille osoitettuun paikkaan.

Sukevalla lehdet tulevat kirjaston edessä olevaan heittolaatikkoon. Voit noutaa ne sieltä, mutta varmista, että otat mukaasi ainoastaan kirjaston lehdet. Lehdet luettuasi jätä ne kirjastoon.

SAANKO JÄÄDÄ KIRJASTOON, KUN HENKILÖKUNTA POISTUU?

Henkilökunta-aukiolon loppuessa sinun on käytävä kirjautumassa kirjastokortillasi sisään omatoimiasiakkaana. 

SAANKO PÄÄSTÄÄ KAVERIN SISÄÄN KIRJASTOON?

Kirjaston ovea ei saa avata kenellekään omatoimikirjaston aikana. Jokaisen omatoimikirjastoon sisään tulevan on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortillaan ja PIN-koodillaan. Sisään tullessasi älä siis päästä kavereitasi samalla sisään.

Huoltajansa/hoitajansa seurassa olevat lapset saavat tulla sisään aikuisen kanssa. Samoin ulkopaikkakuntalaiset vieraat voivat tulla kirjastokortin haltijan kanssa sisään. Tällöin kortin haltija on vastuussa vieraidensa toimista. Vieraiden tulee poistua kirjastosta kortin haltijan kanssa samaan aikaan.  

MILLOIN OMATOIMIKIRJASTO ON AUKI?

Omatoimikirjasto on avoinna päivittäin kello 7-21. Kirjastosta on poistuttava viimeistään klo 21, jonka jälkeen kirjastossa menevät hälytykset päälle ja valot sammuvat. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, hän joutuu vastaamaan siitä aiheutuneista mahdollisista kuluista.

MILLOIN VOIN SAADA ASIAKASPALVELUA?

Asiakaspalveluajat

Sonkajärven kirjasto

ma, ti, to  klo 12–19

ke, pe        klo 10–17

la                klo 10–15 (suljettu touko-elokuussa)

 

Sukevan kirjasto

ma, ke, pe      klo 916 (kesällä 915) 
ti, to                klo 1218 (kesällä 1217)

 

MITÄ MUUTA ON HYVÄ TIETÄÄ?

Omatoimikirjastoissa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastoissa on tallentava kameravalvonta.

 

ANTOISIA HETKIÄ KIRJASTOSSA!