• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKulttuuri
Kulttuuritoimisto
Raivaajapatsas.jpg
Raivaajapatsas. Kuva: Miilu

Kulttuuritoimi edistää ja tukee eri alojen kulttuurityötä tuottamalla tapahtumia järjestöjen, elinkeinoelämän ja muiden tahojen kanssa. Lisäksi kulttuuritoimi järjestää kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä kirjastotalon näyttelysalissa ja kesäisin näyttelyitä Jyrkkäkosken ruukilla ja kotiseututalolla. Kulttuuritoimisto pitää yllä kotiseututaloa, Kansainvälistä pullomuseota ja Jyrkkäkosken ruukkia ja jakaa budjettinsa rajoissa kohdeavustuksia kulttuurijärjestöille.

Vuosittaisia tapahtumia Sonkajärvellä

Sonkajärvellä järjestetään vuosittain useita lämminhenkisiä pienempiä ja suurempia tapahtumia. Paikkansa ovat vakiinnuttaneet muun muassa jo monivuosinkymmeniseksi perinteeksi muodostuneet nuorten henkiset kilpailut huhtikuussa, Lohirannan rompepäivät ja Sukevan kylämarkkinat kesäkuun alussa, Original Sukeva tapahtuma juhannuksena, Koirakosken juhannusjuhla, tunnelmallinen Ruukin messu Pajasaaressa Jyrkällä, maailmanlaajuisesti tunnetut Eukonkannon MM-kisat heinäkuun alussa, Sonkajärvi Soi -musiikkitapahtuma, Rutakon taikayö elokuun lopulla ja Jyrkkäkosken valoshow

Kulttuuripalveluiden tarjoaminen kunnalle

Halutessasi voit tarjota kulttuuripalveluja erilaisiin kunnan juhliin ja tapahtumiin mm. esityksiin koululaisille, vanhusten viikolle oheisella lomakkeella. Täytä lomake, tulosta, allekirjoita ja lähetä se Sonkajärven kulttuuritoimistolle.

PALVELUTARJOUS sonkajärvi.docx

 

Ylä-Savon Kulttuuristrategia (PDF).pdf

Olemme mukana hankkeissa

Sonkajärvi osallistuu yläsavolaiseen kulttuuriyhteistyöhön. Alueelle on yhteistyössä hankittu merkittäviä lisäresursseja kulttuurialan kehittämiseen. Olemme nyt mukana näissä hankkeissa:

Ylä-Savon paikallismuseoiden yhteisen kehittämishankkeen kolmas vaihe on meneillään. Hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Yhteistyötä teatterista -hanke on alkanut elokuussa. Lisätietoja täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Hanketta rahoittaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö. - See more at: http://www.sonkajarvi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kirjasto,-kulttuuri-ja-kansalaisopisto/Kulttuuri#sthash.d3L2aMc5.dpuf

Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille - hanke on käynnistynyt helmikuussa. Lisätietoja hankkeesta täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Yhteystiedot

Rutakontie 21 (Kirjastotalo)

Ma-pe 8.30–15.00

Pitkänen Eero, virkavapaalla 31.8.2020 saakka, sijainen Marjo Vornanen

kulttuurisihteeri
Kulttuuritoimi

Pullomuseo

040 675 0027
Kulttuuritoimi

Vornanen Marjo

vs. kulttuurisihteeri
040 675 0027
Kirjastotalo, Rutakontie 21