• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKulttuuri
Kulttuuritoimisto
Raivaajapatsas.jpg
Raivaajapatsas. Kuva: Miilu

Sonkajärvi on kulttuuripitäjä!

Kulttuuritoimi edistää ja tukee eri alojen kulttuurityötä tuottamalla kulttuuritoimintaa ja -tapahtumia järjestöjen, elinkeinoelämän ja muiden tahojen kanssa. Lisäksi kulttuuritoimi järjestää kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä kirjastotalon näyttelysalissa ja kesäisin näyttelyitä Jyrkkäkosken ruukilla ja kotiseututalolla. Kulttuuritoimi pitää yllä museoita: kotiseututaloa, Kansainvälistä pullomuseota ja Jyrkkäkosken ruukkia ja jakaa budjettinsa rajoissa kohdeavustuksia kulttuurijärjestöille.

Vuosittaisia tapahtumia Sonkajärvellä

Sonkajärvellä järjestetään vuosittain useita lämminhenkisiä pienempiä ja suurempia tapahtumia. Paikkansa ovat vakiinnuttaneet muun muassa jo monivuosinkymmeniseksi perinteeksi muodostuneet nuorten henkiset kilpailut huhtikuussa, Lohirannan rompepäivät ja Sukevan kylämarkkinat kesäkuun alussa, tunnelmallinen Ruukin messu Pajasaaressa Jyrkällä, maailmanlaajuisesti tunnetut Eukonkannon MM-kisat heinäkuun alussa, Sonkajärvi Soi -musiikkitapahtuma, Rutakon taikayö elokuun lopulla ja Jyrkkäkosken valoshow kesän päätteeksi.

Ajankohtaisia tapahtumia pääset katsomaan tästä.

Kulttuuripalveluiden tarjoaminen kunnalle

Halutessasi voit tarjota kulttuuripalveluja erilaisiin kunnan juhliin ja tapahtumiin mm. esityksiin koululaisille, vanhusten viikolle oheisella lomakkeella. Täytä lomake, tulosta, allekirjoita ja lähetä se Sonkajärven kulttuuritoimistolle.

PALVELUTARJOUS sonkajärvi (1).pdf

Kysy lisää Sonkajärven elinvoimaisesta ja aktiivisesta kulttuurielämästä kulttuuritoimesta.

Yhteystiedot

Rutakontie 21 (Kirjastotalo)

Pitkänen Eero

kulttuurisihteeri, työssä ma-ke
040 776 6263
Kulttuuritoimi

Pullomuseo

040 675 0027
Kulttuuritoimi