• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelut

Kunnan vuokra-asunnot

Sonkajärven kunnan tavoitteena on tarjota asukkailleen hyvä ja toimiva arki. Päivittäiset palvelut ovat lähellä, helposti saatavia ja hyvin toteutettuja, ja monipuolisia palveluja on tarjolla kaikenikäisille. Toimivat terveyspalvelut, päivähoito, perus- ja lukio-opetus sekä hyvät mahdollisuudet liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen antavat hyvät edellytykset niin arkeen kuin vapaa-aikaankin.

Asumisen hintataso on Sonkajärvellä edullinen ja asut lähellä luontoa ja vesistöjä. Sekä Sonkajärvellä että Sukevalla on hyvälaatuisia vuokra-asuntoja ja tontteja: Sonkajärven tonttitarjonta on laaja ja monipuolinen aina luonnonläheisistä rantatonteista lähtien.

Asumisen lisäksi Sonkajärvellä on voimakkaasti panostettu vapaa-ajan asumisen kehittämiseen, josta osoituksena yli 900 loma-asuntoa käsittävä mökkikanta sekä rantaosayleiskaavoitetuilla alueilla olevat useat sadat valmiiksi muodostetut rakentamattomat mökkitontit.

Sonkakoti Oy on Sonkajärven kunnan perustama ja omistama osakeyhtiö, jonka toimialana on tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Sonkajärven kunnan alueella. Yhtiön omistuksessa on 304 vuokra-asuntoa Sonkajärven ja Sukevan kirkonkylässä. Kaikki Sonkajärven kunnan asuntoasiat on keskitetty Sonkakoti Oy:n hoidettavaksi.

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelupaikat

Asuntotoimisto Sonkakoti Oy

Sonkakoti Oy tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Sonkajärven kunnan alueella.

Taivallahdentie 2, 74300 SONKAJÄRVI

Aukioloajat

Talviaukioloaika
Ma - Ti: 08:00 - 15:30
Ke - To: 08:00 - 15:30
Pe: 08:00 - 15:30

Kesäaukioloaika
Ma - Ti: 08:00 - 15:00
Ke - To: 08:00 - 15:00
Pe: 08:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.