• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutLiikunta ja vapaa-aikaUlkoliikuntapaikat
Kangaslammin uimaranta

Kangaslammen liikunta- ja ulkoilualue 2010.jpgKangaslammin uimaranta sijaitsee Kangaslammin ulkoilualueen ja hiihtokeskuksen yhteydessä Ison-Kangaslammen rannalla. Hyväkuntoisen uimarannan yhteydessä sijaitsee myös hyppytorni (3 ja 5 metriä) sekä beachvolley-kenttä.

Hiihtoladut
Talvi.jpg

Vuosittain hiihtolatuja ylläpidetään Sonkajärvellä noin 100 kilometrin verran. Kangaslammin ulkoilualueen yhteydessä sijaitsevan hiihtokeskuksen 1, 3 ja 5 kilometrin lenkit on valaistu.

Sonkajärven kunnan ensilumen latu on avattu 5.11.2018. Ensilumen latu on 1 km:n pituinen. Alkuvaiheessa hiihtotapa on vapaa.

Ladun käyttö on maksullista talvikausittain siihen asti, kunnes luonnonlumen latuverkosto Kangaslammella on käytössä.
Ladun käyttömaksun voi maksaa Sonkajärven kunnan tilille pankkisiirrolla. Pankkisiirtoja ja hinnastoja on saatavilla Kangaslammen hiihtokeskuksen alaparkkialueen infotaululla olevasta postilaatikosta, kunnan kotisivuilta sekä Sonkajärven kunnan asiontipisteestä osoitteesta Lepokankaantie 2 Kunnanviraston aukioloaikoina.
Tervetuloa hiihtämään Sonkajärven kunnan ensilumen ladulle!

Kangaslammella on hiihtokunnossa 1, 2 ja 3 km:n pituiset ladut sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä.

Ensilumenladun käyttömaksut.pdf

 

Jalkapallokenttä
Nurmikenttä.JPGSonkajärven nurmikenttä sijaitsee Kauppilantien varressa muutaman sadan metrin päässä keskustasta pohjoiseen. Upeassa kunnossa oleva täysimittainen luonnonnurmikenttä kelpaisi kenen tahansa huippupelaajan pelialustaksi. Kentän yhteydessä on hirsinen huoltorakennus, josta löytyvät myös pukuhuoneet, suihkut sekä WC-tilat.
Urheilukenttä
Ilmakuva.jpgSonkajärven urheilukenttä sijaitsee liikuntahallin ja jäähallin välissä. Kenttä on kivituhkapintainen. Se soveltuu siten myös pesäpallon pelaamiseen. Kentältä löytyy myös jalkapallomaalit. Korkeus- ja pituushyppyalustoilla on mattoa pidon parantamiseksi. Juoksurata on 400 metrin pituinen. Myös kuulantyöntöpaikka sekä moukarihäkki sijaitsevat kentällä. Kentän yhteydessä on katettu katsomo. Urheilukenttä toimii vuosittain Eukonkannon MM-kisojen kisa-alueena.
Yhteystiedot

Kangaslammin ulkoilualue

Sonkakoskentie 205, 74300 Sonkajärvi

Nurmikenttä

Kauppilantie, 74300 Sonkajärvi

Urheilukenttä

Urheilutie, 74300 Sonkajärvi