• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutLiikunta ja vapaa-aikaUlkoliikuntapaikat
Frisbeegolf

Sonkajärvellä on kaksi 9 väyläistä frisbeegolfrataa, Sonkajärven kirkonkylällä ja Sukevan taajamassa.

Sonkajärven frisbeegolfrata on vanhan pururadan maastoon sijoittuva metsärata. Sijainti Sonkajärven keskustan välittömässä läheisyydessä. Käynti radalle, Niiralanniementie 7, 74300 Sonkajärvi. 

Sonkajärven frisbeegolf - Radat - Frisbeegolfradat.fi

Sukevan frisbeegolfrata kiertää koulun urheilukenttää sekä pururadan maastoa. Käynti radalle: Kinttulanmäentie, 74340 Sukeva

Sukevan frisbeegolfrata - Radat - Frisbeegolfradat.fi

Sonkajärvi fribailua.jpg

 

Kangaslammin uimaranta

Kangaslammin uimaranta sijaitsee Kangaslammin ulkoilualueen ja hiihtokeskuksen yhteydessä Ison-Kangaslammen rannalla. Hyväkuntoisen uimarannan yhteydessä sijaitsee myös hyppytorni (3 ja 5 metriä) sekä beachvolley-kenttä.

Kangaslammen liikunta- ja ulkoilualue.png

Hiihtoladut
Talvi.jpg

Vuosittain hiihtolatuja ylläpidetään Sonkajärvellä noin 100 kilometrin verran. Kangaslammin ulkoilualueen yhteydessä sijaitsevan hiihtokeskuksen 1, 3 ja 5 kilometrin lenkit on valaistu.

Kangaslammella on hiihtokunnossa 1, 2, 3 ja 5 km:n pituiset ladut sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä.
 

 

Jalkapallokenttä
Nurmikenttä.JPGSonkajärven nurmikenttä sijaitsee Kauppilantien varressa muutaman sadan metrin päässä keskustasta pohjoiseen. Upeassa kunnossa oleva täysimittainen luonnonnurmikenttä kelpaisi kenen tahansa huippupelaajan pelialustaksi. Kentän yhteydessä on hirsinen huoltorakennus, josta löytyvät myös pukuhuoneet, suihkut sekä WC-tilat.
Urheilukenttä
Ilmakuva.jpgSonkajärven urheilukenttä sijaitsee liikuntahallin ja jäähallin välissä. Kenttä on kivituhkapintainen. Se soveltuu siten myös pesäpallon pelaamiseen. Kentältä löytyy myös jalkapallomaalit. Korkeus- ja pituushyppyalustoilla on mattoa pidon parantamiseksi. Juoksurata on 400 metrin pituinen. Myös kuulantyöntöpaikka sekä moukarihäkki sijaitsevat kentällä. Kentän yhteydessä on katettu katsomo. Urheilukenttä toimii vuosittain Eukonkannon MM-kisojen kisa-alueena.
Yhteystiedot

Kangaslammin ulkoilualue

Sonkakoskentie 205, 74300 Sonkajärvi

Nurmikenttä

Kauppilantie, 74300 Sonkajärvi

Urheilukenttä

Urheilutie, 74300 Sonkajärvi