• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutNuorisotyöPalveluja nuorille
Avuksi nuorille

Jokaisella meistä on joskus ongelmia, jotka voivat olla tilapäisiä tai pitkäaikaisia. Pienetkin asiat saattavat masentaa tai ahdistaa. Ongelmia ei kannata jäädä hautomaan itsekseen. Asioista puhuminen lähimpien ihmisten, kuten vanhempien ja ystävien kanssa helpottaa oloasi. Jos et kuitenkaan halua jakaa kaikkia asioita lähimpien ihmisten kanssa, voit ottaa yhteyttä myös ulkopuolisiin tahoihin, jotka kuuntelevat ja antavat asiantuntevia neuvoja. Suurin osa tässä esitteessä olevista palveluista on maksuttomia. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus, joten asiasi käsitellään luottamuksellisesti. Jos et saa heti yhteyttä, älä luovuta, vaan yritä uudestaan!

Oppilashuolto

Oman koulun terveydenhoitaja kuuntelee ja osaa auttaa vaikeissa tilanteissa. Koulukuraattori tarjoaa keskusteluapua sekä koulunkäyntiin että vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä.

Tarkemmat yhteystiedot löydät koulun sivuilta. Oppilashuolto

SOTEn palvelut

Sosiaalikeskus

Sosiaalityöhön voi ottaa yhteyttä erilaisissa elämän pulmatilanteissa.

Aikuissosiaalityö ja lapsiperhesosiaalityö

Ehkäisyneuvola

Ehkäisyneuvola auttaa ehkäisymenetelmän valinnassa, käytössä ja seurannassa; antaa ohjausta sukupuolitautien torjunnassa ja tukee ja neuvoo raskauden keskeyttämiseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä ehkäisyneuvolaan, jos ehkäisy on pettänyt, ehkäisyä ei ole käytetty, epäilet olevasi raskaana tai epäilet sukupuoliteitse tarttuvan taudin mahdollisuutta.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Terveydenhuolto

Myös Sonkajärvellä järjestetään akuuttivastaanottoa, jolle voi hakeutua, jos tarvitset hoitoa kuluvana päivänä. Varsinainen ympärivuorokautinen päivystys järjestetään Iisalmen sairaalassa.

Ajanvaraus ja hoidon tarpeen arviointi, akuuttivastaanotot ja päivystys