• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelut

Sonkajärven kunnan arkisto- ja tietopalvelu

Sonkajärven kunnan keskusarkistossa säilytetään kunnan tuottamat viranomaisasiakirjat ja historialliset asiakirja-aineistot. Sonkajärven kunnan kotiseutuarkistossa säilytetään paikallishistoriallista aineistoa, kuten yhdistysten, seurojen, osuuskuntien, pienehköjen yritysten, yksityishenkilöiden ja sukujen arkistoja ja asiakirjoja sekä muita tallenteita tutkimuksen ja kuntalaisten käyttöön.

Arkistosta saa tietoja ja asiakirjojen oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Arkiston tietopalvelu palvelee kuntalaisia, kunnan henkilökuntaa, tutkijoita, yrityksiä, yhteisöjä ja muita asiakkaita.

Viranomaistoiminta asiakirjoineen on lähtökohtaisesti julkista.

Arkisto- ja tietopalvelusta vastaa arkistonhoitaja. Sonkajärven kunnan arkisto- ja tietopalvelu palvelee tietoa tarvitsevia sekä tutkijoita. Asiakirjoja voi pyytää tietopyyntölomakkeella, sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse tai itse paikalla käyden. Käynnistä on sovittava etukäteen. Tutkijoiden tulee täyttää tutkimuslupahakemus. Asiakirjoja ei lainata arkiston ulkopuolelle.

Kotiseutuarkistoon luovutettavista asiakirjoista sovitaan arkistonhoitajan kanssa.

Asiakirjoihin tutustuminen on pääsääntöisesti maksutonta. Asiakirjojen ja tietojen antamisesta, esimerkiksi kopiona tai tulosteena sekä vaativasta tiedonhausta voidaan periä maksu erillisen hinnaston mukaan.

Palvelupaikat

Sonkajärven asiointipiste

Sonkajärven kunnan asiointipiste palvelee kuntalaisia kaikissa kunnan asioissa.

Lepokankaantie 2, 74300 SONKAJÄRVI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

pitkäperjantai (suljettu) (7.4.2023)

2. pääsiäispäivä (suljettu) (10.4.2023)

Kaikki tiedot