• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelut

Sonkajärven kunnan nuorisotyö ja nuorisotilat

Nuorisotoimi vastaa Sonkajärven kunnan järjestämästä avoimesta nuorisotyöstä, etsivästä, nuorisotiloista ja nuorisovaltuustosta. Toiminnan keskuksina ovat nuorisotilat Sonkajärvellä ja Sukevalla. Nuorisotoimen tarkoituksena on tarjota kaikille nuorille avointa valvottua toimintaa. Toiminta pyrkii vastaaman nuorten sen hetkisiin tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin sekä tukemaan nuorten kasvua omaksi itsekseen ja yhteiskunnan jäseniksi. Nuorisotyön suurin kohde-ryhmä on alle 18-vuotiaat, joten kaikki toiminta on päihteetöntä. Toimintaa nuorille järjestetään yhteistyössä kodin, koulun, seurakunnan ja eri toimijoiden kanssa.

Nuorisotyön keskuksina ovat nuorisotilat Sonkajärvellä ja Sukevalla. Nuorisotilat löytyvät Sonkajärven liikuntahallista ja Sukevan Kyläkeskuksesta. Nuorisotiloissa voi osallistua mm. avointen ovien toimintaan, kerhoihin ja retkiin, tavata ystäviä, pelata erilaisia pelejä, kuunnella musiikkia tai katsoa tv:tä.

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelupaikat

Sonkajärven etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

Lepokankaantie 2, 74300 SONKAJÄRVI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Sonkajärven nuorisotila Kasper

Nuorisotila Kasper tarjoaa nuorille vapaa-ajanviettotilan.

Kuntotie 4, 74300 SONKAJÄRVI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Sukevan nuorisotila Nurtti

Nuorisotila Nurtti tarjoaa nuorille vapaa-ajanviettotilan Sukevalla

Matarantie 11, 74340 SUKEVA

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Kunta järjestää nuorisotyön palveluja yhteistyössä muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa.

Nuorisolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161285