• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelut

Sonkajärven kunnan työpajatoiminta

Kunnan työpajoille on mahdollisuus työllistyä määräaikaiseen palkkatuettuun työhön, työkokeiluun sekä kuntouttavaa työtoimintaan. Työpajoilla työskennellään tekstiilipajalla (ompelu- ja asiakaspalvelutyö), teknisellä työpajalla ( kiinteistöhoidolliset työtehtävät yms.) ja pajakahvilassa (leipominen, kahvilatyöskentely sekä asiakaspalvelu). Työt, työtehtävät ja työaikataulut räätälöidään jokaisen omien työllistymistavoitteiden mukaiseksi.

Työpajoilla voidaan tuottaa palveluja sekä tuotteita tilauksesta. Valmistetut tuotteet myydään pajakahvilan yhteydessä olevassa puodissa. Sonkajärven työpajan palveluihin kuuluvat korjauspalvelu ja ompelutyöt, kirpputoritoiminta ja myymälä, kahvila ja kokouskahvitilaukset, tilausleivonnaiset, lähipuoti sekä paikalliset tuotteet. Tekniseltä puolelta löytyvät pienet korjaus- ja remonttityöt, huonekalujen ja kalusteiden kunnostus (ei maalaamoa), opastekyltit ja yhteisten virkistysalueiden kunnossapito- ja huoltotehtävät. Lepokankaantie 9:ssä toimii kierrätys- ja ekopiste. Palvelu toteutetaan yhdessä Ylä-Savon jätehuollon kanssa. Piste on avoinna ti 9-12 ja to 15-18. Sinne voi tuoda mm. SER -romua, metallia, ikkunalasia, akkuja, maaleja, öljyjä ja painekyllästettyä puuta.

Nuorten työpajatoiminta on Itä-Suomen aluehallintoviraston rahoittamaa toimintaa. Nuorten työpajatoiminta tarjoaa alle 29-vuotiaille nuorille mahdollisuuksia ohjattuun ja tuettuun työntekoon.

Sukevan työpajalla on ympäristön hoidollisia työtehtäviä sekä kirpputorin töitä.

Jos olet kiinnostunut työpajatoiminnasta, niin ota yhteyttä työllisyyskoordianaattoiinr

Työpajatoimintaan voivat päästä Sonkajärveläiset, jotka ovat hyötyvät työpajatoiminnasta esim. työllistämisen keinona.

Palvelupaikat

Sonkajärven kunnan tekninen työpaja

Tekninen työpaja tarjoaa työelämään valmentautumiseen ja työkyvyn ylläpitämiseen tukevaa toimintaa pääasiassa nuorille sekä pitkäaikaistyöttömille.

Lepokankaantie 24, 74300 SONKAJÄRVI

Aukioloajat

Ma - Ti: 07:00 - 15:00
Ke - To: 07:00 - 15:00
Pe: 07:00 - 12:00

Kaikki tiedot

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189
Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta (palkkatuki): https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141366

Liittyvät palvelut

Sonkajärven kunnan työllistämispalvelut

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut