• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutYmpäristö ja liikenneEläimet
Eläimet

uiva koira.jpg

Eläinlääkintä järjestetään pääsääntöisesti Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän toimesta. Eläinlääkärin vastaanotto järjestetään Sonkajärvellä erillisen aikataulun mukaan. Löytöeläimien hoito on Eläinsuojelulain (4.4.1996/247) 15 §:n mukaan kunnan huolehdittavana. Sonkajärvi on tehnyt löytökoirien, -kissojen ja muiden vastaavien pieneläinten talteenotosta ja hoidosta sopimuksen Jaana Keräsen (Farmin asukit) kanssa.

Eläinlääkintä

Sonkajärven kunnan eläinlääkintäpalvelut hoitaa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä.

Lisätietoja palvelusta:

Ylä-Savon SOTE eläinlääkintä

Eläinlääkärin vastaanotto Sonkajärvellä

Sonkajärvellä on kahden eläinlääkärin yhteisvastaanotto.  Vastaanotto sijaitsee osoitteessa Taivallahdentie 4, Sonkajärvi.

Ajanvaraukset on tehtävä ensisijaisesti puhelimitse arkisin klo 8.00-9.00 välisenä aikana numerosta 040 8434 803 (Anu Kyllönen) tai 0500 372 622 (Maija Eskelinen).

Kiireellisissä tapauksissa eläinlääkärille voi soittaa myös muina aikoina.  Klo 16-08 ja viikonloppuisin eläinlääkärin tavoittaa päivystysnumerosta 0600 11678 (puhelun hinta 1,12 €/min + pvm/mpm, sis. alv 24%). Suosittelemme jättämään soittopyynnön vastaajaan.

Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot löytyvät SOTEn sivuilta.

Löytöeläimet

Eläinsuojelulain (4.4.1996/247) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 vuorokauden ajan.

Sonkajärven kunnan alueella irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien, kissojen ja muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäistä hoidosta vastaa Kiuruveden Löytölä.

Löytölän yhteystiedot ovat:

Kiuruveden Löytölä
Lahdentie 70
74680 MYLLYNIEMI
puh. 044 2669716
Facebook: Kiuruveden Löytölä

Jos lemmikkisi katoaa tai teet näköhavainnon irrallaan kulkevasta lemmikistä, ole yhteydessä Löytölään. Jos et tavoita ketään, lähetä tekstiviesti. Jos saat kiinni irrallaan olevan lemmikin, katsele hetki rauhassa ympärillesi, näkyykö ihmistä, jolle lemmikki voisi kuulua. Kysele lähitaloista, onko lemmikki tutun näköinen. Jos kukaan ei tunnista lemmikkiä, toimita se Löytölään. Mikäli et voi toimittaa eläintä Löytölään, voi Löytölä noutaa eläimen. Haku tapahtuu kohtuullisen ajan kuluessa ilmoittamisesta (klo 08.00-21.00).
Eläimen talteenotto ja hoitaminen on maksullinen palvelu. Maksu peritään eläimen omistajalta.