• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiSukeva
Sukeva

Sukevan omat sivut löytyvät osoitteesta: www.sukeva.fi

Katso video Sukevan Pakoraitista täältä.

Sukeva on noin 1000 asukkaan kylä vilkkaasti liikennöidyn Valtatie 5:n ja rautatien varrella Pohjois-Savossa. Hyvät liikenne- ja tietoliikenneyhteydet avaavat yhteydet kaikkialle.

Sukeva on Sonkajärven kunnan toinen taajama. Taajamien välimatka on noin 25 km. Lähimmät kaupungit ovat Iisalmi ja Kajaani (lähimmät lentokentät Kajaanissa ja Kuopiossa). Ajomatka molempiin kaupunkeihin on puoli tuntia ja Vuokatin urheilu- ja lomakeskukseen on noin tunnin matka. Sukevan alueella on tarjolla mielenkiintoisia majoitus- vaihtoehtoja ja erinomaisia luonto- ja kalastuskohteita. Lähialueella sijaitsevat myös kansainvälinen pullomuseo, Sonkajärven kotiseututalo sekä Herrala ja vanha Ruukkimiljöö Jyrkällä 20 km Sukevan keskustasta.Kartta.jpg

 

Kylän keskustassa on tarjolla kaikki peruspalvelut kaupasta apteekkiin ja Sukevan asiointipisteessä toimivat kunnan aluetoimisto, asiamiesposti, kirjasto ja Kelan asiointipalvelut. 

Suurin tapahtuma kesäisin on Lohirannan Rompepäivät ja Sukevan kylämarkkinat. Pienempiä tapahtumia järjestetään jokaisena vuodenaikana.

Järjestötoiminta Sukevalla on hyvin aktiivista ja se huolehtii osaltaan kylän vireydestä. Sukeva tunnetaan parhaiten Sukevan vankilasta.  

 

Sukevan kirjasto ja asiointipiste Facebookissa