• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiTietoa SonkajärvestäSonkajärven kylätOinasjärventien kyläElekko-hiihto

 

Elekko-hiihto

Elekko-hiihtotapahtuma on aina maaliskuun alussa. Reitti on 33 km pitkä ja koko matkalta latukoneella ajettu, joten on mahdollista hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa. Lähtö on Kangaslammin hiihtokeskuksesta klo. 9.00. Taukopisteet ovat auki 9 – 16.00 ja niissä on tarjolla ilmaiseksi mehua ja myytävänä makkaraa, kahvia, munkkia, voileipiä sekä arpoja.

Latu Kangaslammilta Lumikankaan laavulle on matkaltaan pisin ja aika vaativa, mutta maisemaltaan hieno reitti. Lumikankaalta on lyhyt matka Oinaspirtille, josta matka jatkuu vaihtelevaa latua pitkin edelleen Kotkatmäelle. Kotkatmäeltä Mustanjoen kodalle on helpohko latu. Mustanjoen kodalta takaisin Kangaslammille on tasaista reittiä noin 6 km. Kangaslammilta voi kiertää lyhyemmän ja tasaisen reitin suoraan Mustanjoen kodalle ja takaisin. Matkaa tälle reitille tulee noin 12 km.

Elekko hiihto on saanut nimensä Kotkatmäeltä kotoisin olevan hiihtäjämestari Eljas Koistinen mukaan. Hiihtotapahtuman toteuttavat Sonkajärven kunta ja Oinasjärventien kyläyhdistys. Hiihtotapahtumasta ei peritä maksua.

Lisätietoja antaa Oinasjärventien kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Luukkonen puh. 0440 558 523 sihteeri Raimo Komulainen puh. 0440 809 111.

Elekko latukartta.pdf

Elekkohiihto.png