• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiTietoa SonkajärvestäSonkajärven kylätOinasjärventien kyläMetsästysseura

METSÄSTYSSEURA OINASJÄRVEN JAHTIMIEHET RY

Seura on perustettu vuonna 1960, puheenjohtajana toimii Ari Koistinen. Seuran perustamisen yhtenä tarkoituksena on ollut koota alueen metsästäjät ja maa-alueet yhteen. 

Sääntöjen mukaan seuran jäseneksi pääsee jokainen alueella asuva, kun samalla liittyjän maat tulevat seuran käyttöön. Toiminnan pääpaino on riistanhoidossa, kennel- ja näyttelytoiminnassa.

Oinasjärven Jahtimiehillä on vuonna 1988 valmistunut ja Oinaspirtiksi ristitty toimitalo.

Tekstiruutu:

Oinaspirtti

Toimitalon välittömässä läheisyydessä on ampumarata 10 kiekon savikiekkoratoineen sekä luodikkorata näyttösuojineen. Radalla on ratkottu aikoinaan seuran mestaruudet luodikossa, haulikossa sekä hirvenjuoksussa että -hiihdossa. Seura on järjestänyt ampumaradan valmistuttua hirvenhiihdon Pohjois-Savon SM-katsastuksia sekä RHY:n mestaruusammuntoja.

Seuran jäsenet ovat yltäneet aina hirvenhiihdon SM-tasolle saakka puolustamaan Pohjois-Savon värejä ja saavuttaneet useita RHY:n henkilökohtaisia joukkuemestaruuksia. Viime vuosina seura on liittynyt Kennelpiirin jäseneksi ja vuokrannut alueitaan koirakokeisiin sekä järjestänyt itsekin hirvenhaukkukokeet.

Seuralla on jäsentensä ja myös kyläläisten käytössä kolme kenturaa: Mynninmäessä, Niinimäessä ja Oinasjärvellä sekä lisäksi 2 laavua: Lumikankaalla ja Nurmisella.

Hirvikannan lisäännyttyä ja lupien määrän lisääntyessä Oinasjärven Jahtimiehet rakensivat vuonna 2002 lahtivajan. Työ tapahtui pääosin talkootyönä, joskin tarvittiin erilaisia tempauksia rahankeruuseen ja jäsenten omaakin taloudellista panosta.