• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiAjankohtaistaTapahtumatTeatterimatka Kansallisteatteriin ​katsomaan Kolme sisarta näytelmään ja Helsingin Kädentaitomessuille Wanhaan Satamaan 2.-3.3.2019
Sonkajärven tapahtumat

Teatterimatka Kansallisteatteriin ​katsomaan Kolme sisarta näytelmään ja Helsingin Kädentaitomessuille Wanhaan Satamaan 2.-3.3.2019

2.3.2019 0:00–3.3.2019 0:00

Teatterimatka Sonkajärveltä !

 

Teatterimatka Kansallisteatteriin  katsomaan
Kolme sisarta näytelmään ja Helsingin Kädentaitomessuille Wanhaan Satamaan 2.-3.3.2019

Matkaohjelma
Lauantai 2.3.2019
Linja-auto lähteen Sukevan Linnanportilta klo 7 – Sonkajärvi K-market Marjapaikka klo 7.30 – Iisalmen matkahuolto klo 8 - matkalla pysähdys Matkakeitaassa - Vierailu Oodissa - Majoittautuminen Original Sokos Hotel Presidentissä Helsingissä 2 hh  - Hotellin ala-aulaan kokoonnumme klo 18.15 teatteriin lähtöä varten. Kolme sisarta näytelmä alkaa Kansallisteatterissa klo 19, väliaikakahvit.
Sunnuntai 3.3.2019
Aamiainen hotellissa ja klo 9  lähdemme katsomaan Mauno Koiviston hautamuistomerkkiä Hietaniemen hautausmaalle ja sitten menemme 
Helsingin Kädentaitomessuille
Wanhaan Satamaan Katajanokalle. Kotimatkalle messuilta lähdemme klo 12.15. ja paluumatkalla piipahdamme Heinolan Kauppahalleilla.

Teatterimatkasta tulee lasku matkalle ilmoittautuneille Sonkajärven kunnalta.
Teatterimatkan hinta 165 € sis. linja-auto kyydin, majoituksen hotellissa 2hh (lisämaksu 1 hh on 47 €), teatterilipun, väliaikakahvit teatterissa ja pääsylipun käsityömessuille.

Ilmoittautumiset 1.2.2019 mennessä Sonkajärven kunnan kulttuuritoimistoon 040 7766263 tai
eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

 

Kolme sisarta – moderni klassikko – Anton Tšehov

Anton Tšehovin Kolme sisarta (1900) on draama loputtomasta onnen ja merkityksen etsinnästä, arkisesta työstä ja haaveelliseen odotukseen haaskatusta elämästä sekä ihmisten kyvyttömyydestä tehdä ratkaisevia valintoja. Tšehovin näytelmistä kaikkein ”tšehovilaisimpana” pidetty Kolme sisarta lukeutuu draamakirjallisuuden suurimpien teosten joukkoon. Sen henkilöhahmojen kautta ihminen tulee näkyväksi mestarillisen kokonaisvaltaisesti ja hienovireisesti, säälimättömästi mutta sydämellisesti ‒ tavalla, joka koskettaa jokaisen syvimpiä tuntoja.

Paavo Westerbergin ohjaama esitys tuo Suurelle näyttämölle ensiluokkaisen näyttelijä ensemblen. Tuore sovitus tuo Tšehovin kielen lähemmäs nyky-yleisöä, mutta säilyttää draaman runollisuuden ja ajattoman ilmaisuvoiman. Kolme sisarta jatkaa Westerbergin Tšehov-näyttämötulkintoja; vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Vanja-eno saavutti suurta suosiota Kansallisteatterissa.

Rooleissa Elena Leeve, Samuli Niittymäki, Terhi Panula, Emmi Parviainen, Eero Ritala, Esko Salminen, Marja Salo, Tuomas Tulikorpi, Anna-Maija Tuokko, Olavi Uusivirta ja Jussi Vatanen
Teatterin esitys kestää 3 h,  sisältää väliajan.

   Helsingin keskustakirjasto

Oodi on Helsingin uusi keskustakirjasto ja kaupunkilaisten elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Monipuoliset palvelut ja tilat ovat kaupunkilaisten käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään.
Kansalaistorilla tavataan!
 Oodi on huomiota herättävä rakennus lasi- ja teräsrakenteineen sekä puujulkisivuineen, ja sen muotokielessä yhdistyvät niin perinteet kuin modernismikin. Energiatehokas kirjasto on näyttävä suomalaisen rakentamisen käyntikortti..

 Helsingin Kädentaitomessut

Helsingin Kädentaitomessuilla yhdistyy hyvä suunnittelu, aidot materiaalit ja tekemisen taito. Kotimaiset kädentaitajat tarjoavat laadukkaita koriste- ja käyttöesineitä, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita aikuisille ja lapsille, sekä paljon muuta. Messuilla voit hankkia myös tarvikkeita ja työvälineitä. Ihastu työnäytöksistä, näe ja koe.
Luomisen iloa – käsityötaitoa parhaimmillaan. Lisätietoja: 
www.kädentaitomessut.fi

Paluumatkalla piipahdamme Heinolan Kauppahalleilla. www.heinolankauppahallit.fi