• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAjankohtaistaOmatoimikirjasto käytettävissä Sonkajärvellä
Ajankohtaista

Omatoimikirjasto käytettävissä Sonkajärvellä

14.12.2018 16:00

Sonkajärven kirjastoa on nyt mahdollista käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjasto on käytössä myös viikonloppuisin.

Omatoimikirjaston käyttöä varten asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin. Ne molemmat saa tarvittaessa joko Sonkajärven kirjastosta tai mistä tahansa Rutakko-kirjastoverkon kirjastosta.

Miten omatoimikirjasto toimii?

  • Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen PIN-koodinsa.
  • Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja koodilla. Automaatilla voi sekä lainata että palauttaa.
  • Myös varatut aineistot voi noutaa omatoimisesti. Ne on sijoitettu lainausautomaatin vieressä olevaan Varatut-hyllyyn. Varatut kirjat voi lainata vain henkilö, jonka kortille varaus on tehty.
  • Aamun lehdet on myös mahdollista lukea kirjastossa. Aamulla ensimmäisenä kirjastoon tuleva voi ottaa lehdet kirjaston ovella olevasta postilaatikosta ja tuoda ne sisälle kirjastoon. Luetut lehdet jätetään kirjastossa niille osoitettuun paikkaan.


Kirjastossa on tallentava kameravalvonta ja kulunvalvontaportit. Aineisto on merkitty hälytystarroilla. Jos portti hälyttää, aineisto tulee lainata uudelleen.

Asiakaspalveluajat pysyvät entisinä

Henkilökohtaista asiakaspalvelua saa entiseen tapaan tuttujen vanhojen aukioloaikojen mukaisesti:

ma, ti, to    12–19

ke, pe        10–17

la               10–15

Tällöin henkilökunta on paikalla ja opastaa mielellään myös omatoimikirjaston käytössä.


Voit antaa meille palautetta sähköpostitse: sonkajarvi.kirjasto@sonkajarvi.fi, käymällä kirjastossa asiakaspalveluaikana tai vaikkapa Facebook-viestillä.

Mukavia kirjastohetkiä!ohje.jpg


Tiedostot