• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch
EtusivuSuomeksiAjankohtaistaOmatoimikirjasto käytössä Sukevalla
Ajankohtaista

Omatoimikirjasto käytössä Sukevalla

thumbnail_Joutsenet_nelio_vari_pieni.jpg
6.7.2018 10:00

Omatoimikirjasto on otettu käyttöön Sukevalla. Sukevan kirjastoa on nyt mahdollista käyttää omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjaston käyttöön asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin, jotka molemmat saa tarvittaessa mistä tahansa Rutakko-kirjastoverkon kirjastosta.

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen PIN-koodinsa. Sisältä kirjastosta löytyy lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja koodilla. Automaatilla voi sekä lainata että palauttaa. Myös varatut aineistot pystyy noutamaan omatoimisesti, ne löytyvät lainausautomaatin alta kaapista ja ovat lainattavissa vain ne varanneelle henkilölle. Jos asiakas haluaa lukea aamun lehdet, saa ne hakea kirjaston edessä olevasta heittolaatikosta, kunhan muistaa tuoda ainoastaan kirjaston lehdet ja jättää ne luettuaan kirjastoon.

Henkilökunta on paikalla ja henkilökohtaista asiakaspalvelua saa tuttujen aukioloaikojen mukaan: ma, ke, pe klo 9–16 ja ti, to klo 12–18. Tällöin kirjaston ovet ovat auki kaikille. Henkilökunta opastaa paikalla ollessaan mielellään asiakkaita omatoimikirjaston käytössä.

Omatoimikirjastoilla tavoitellaan kirjastopalvelujen saavutettavuuden parantamista. Rutakko-kirjastoverkon alueella omatoimikirjastot ovat jo käytössä Keiteleellä, Pielavedellä, Vieremällä, Tervossa ja Vesannolla. Sonkajärven pääkirjaston omatoimikirjasto on tavoitteena saada toimintaan vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lisätiedot: kirjastovirkailija Tiina Pietiläinen, Sukevan kirjasto, p. 040 148 4306, tiina.pietilainen@sonkajarvi.fi

kirjastotoimenjohtaja Eeva Keränen, 040 708 5703, eeva.keranen@sonkajarvi.fi.