• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutNuorisotyö
Nuorisotoimi

Nuorisotoimi vastaa Sonkajärven kunnan järjestämästä avoimesta nuorisotyöstä. Toiminnan keskuksina ovat nuorisotilat Sonkajärvellä ja Sukevalla. Nuorisotoimen tarkoituksena on tarjota kaikille nuorille avointa valvottua toimintaa. Toiminta pyrkii vastaaman nuorten sen hetkisiin tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin sekä tukemaan nuorten kasvua omaksi itsekseen ja yhteiskunnan jäseniksi. Nuorisotyön suurin kohde-ryhmä on alle 18-vuotiaat, joten kaikki toiminta on päihteetöntä. Toimintaa nuorille järjestetään yhteistyössä kodin, koulun, seurakunnan ja eri yhteisöjen kanssa

Nuorisotilat

Kasper.jpg

Nuorisotilat löytyvät Sonkajärven liikuntahallista ja Sukevan Kyläkeskuksesta. Nuorisotiloissa voi osallistua mm. avointen ovien toimintaan, kerhoihin ja retkiin, tavata ystäviä, pelata erilaisia pelejä, kuunnella musiikkia tai katsoa tv:tä.

Kasper

Liikuntahallin yläoven aulatilassa on Sonkajärven nuorisotila, Kasperi. Tiloissa pystyy pelaamaan pingistä, biljardia, pöytäfutista ja ilmakiekkoa. Lisäksi tiloista löytyy televisio, playstation sekä paljon lautapelejä ja luettavaa. Avoimet ja viihtyisät tilat ovat yleensä auki viikolla lähes joka ilta. Aikaa voi tiloissa viettää myös vain löhöilemällä sohvalla, juomalla kahvia tai teetä tai kuunnellen musiikkia.

Kasper avoinna tiistaisin kello 15.00-17.00 ja perjantaisin kello 18.00-21.00.

Nurtti

Sukevalla nuorisotila Nurtti löytyy Kyläkeskukselta (Matarantie). Nurtissa voi mm. pelata biljardia, pingistä tai vaikkapa konsolipelejä. Kyläkeskukselta löytyvät myös kunto- ja liikuntasali.

Nurtti avoinna keskiviikkoisin kello 18.00-21.00.Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.

Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Yhteystiedot

Tirri Kimmo

Etsivä nuorisotyö, koulutsemppari
040 675 0028
kimmo.tirri@sonkajarvi.fi
Yhtenäiskoulu ja lukio

Wäisänen Ville

Nuoriso- ja liikuntasihteeri
040 596 5700
ville.waisanen@sonkajarvi.fi