• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutYmpäristö ja liikenne
Ympäristönsuojelu
IMG_3444.jpg

Ympäristölautakunta

Sonkajärven, Iisalmen, Vieremän ja Kiuruveden ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Ylä-Savon SOTEn ympäristönsuojelulautakunta. Ympäristönsuojeluviranomaisen tehtäviin lukeutuvat jätehuollon valvonta, vesiensuojelu, ilmanlaadun seuranta, meluntorjunta sekä ympäristölupiin liittyvät tehtävät.

Tiet ja liikenne

Virastotalon nurkka.jpg

Liikenne, tiet ja kadut

Sonkajärvellä on kunnan teknisen toimen hoitamia kaavateitä noin 18 kilometriä ja kevyen liikenteen väyliä yhdeksän kilometriä. Tiet ja kadut pidetään vähintään tyydyttävässä kunnossa. Määrärahojen puitteissa voi kunta myös myöntää avustuksia yksityisteiden ylläpitoon.

Kunta järjestää kaikille avointa palveluliikennettä (Pali), joka tarjoaa normaalia joukkoliikennettä joustavamman asiointitavan normaalin joukkoliikenteen hinnalla. Lisäksi kunta subventoi Sonkajärven, Iisalmen, Keiteleen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden ja Vieremän julkisessa liikenteessä rajoittamattoman matkustamisen mahdollistavaa seutulippua.

Eläimet

Löytökoira rajattu.jpg

Eläinlääkintä ja löytöeläimet

Eläinlääkinnästä vastaa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, joka vastaa myös Sonkajärvellä sijaitsevasta eläinlääkärin toimipisteestä.

Löytöeläinten talteenoton ja hoidon järjestäminen on kunnan vastuulla ja hoidettu sopimuksella yksityisyrittäjän kanssa.