• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutYmpäristö ja liikenneLiikenne
Liikenne

Keskeisimmät Sonkajärven kautta kulkevat liikenneväylät ovat Viitostie, Meri-Karelia-kantatie ja Sukevan kautta kulkeva Iisalmi-Kontiomäki-rata. Sukevan asemalle saapuvien ja sieltä lähtevien junien aikataulut löytyvät oheisesta linkistä.

Asiointipisteet Sonkajärvellä ja Sukevalla myyvät julkisen liikenteen lippuja VR:n junamatkoille. 

Sonkajärven Pali

Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa, kuin se vain on mahdollista. Sonkajärven Pali liikennöi kaikkina arkipäivinä (ei joulu- eikä juhannusaattona) maanantaista perjantaihin tilausten mukaan.

Matka tulee tilata etukäteen palveluliikenneautosta nrosta 050 434 0272. Tilaukset mieluiten edellisenä päivänä klo 7-15 tai saman päivän aamuna klo 7-9. Kuljettaja suunnittelee reitit tilausten perusteella ja ilmoittaa hakuajan asiakkaalle.

Sonkajärvelle saapumisaika on klo 10.15 ja takaisinlähtö klo 12.30. Aikataulu ohjeellinen. Kiinteä kertamaksu 4,50 euroa/matka.

Sivistyslautakunnan 25.2.2020 päätöksen mukaan Sonkajärven taajaman asukkaille tarjotaan mahdollisuus käyttää nykyistä Pali-liikennettä. Taajama-alueella maksu on 2,50 euroa/matka.

Liikennöintialueet:

Maanantai: Mansikkavirta – Saarimäki – Montelo
Tiistai: Koivumäki – Jyrkkä – Oinasjärvi
Keskiviikko: Koirakoski – Luusa
Torstai: Paisua – Martikkalanmäki 
Perjantai: Sonkakoski – Kainuunmäki – Pajusenmäki – Aittokoski

__________________________________

Sukevan kutsutaksi

Sukevan taajaman kutsutaksiaikataulu 1.1.2022 - 31.12.2022

Perjantaisin liikenne Sukevan ympäristö klo 8.30-9.30 seuraavilta kyliltä: Järvenpää - Kalliomäki - Oravijoki - Hirvijärvi - Sukevan ympäristö.

Tilaus perjantaiaamuna klo 7.00-7.15 puh. 0400 271 080 Ari Nurmijoki. Asiakkaalta peritään matkasta linja-autotaksan mukainen hinta.

  __________________________________________________