Tutki kuntaa

Tutki kuntaa -palvelu

Tutki kuntaa -palvelu on suunnattu kaikille kunnan taloudesta, toimintampäristöstä ja kuntalaisten hyvinvoinnista kiinnostuneille. Palvelun avulla kunta haluaa edistää hallinnon avoimuutta ja kansalaisten osallisuutta.

Palvelusta löytyy vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Paljonko Sonkajärvellä asuu ihmisiä? Paljonko näistä on alle neljävuotiaita? Paljonko kunta käyttää euroja palvelujen ostoihin? Paljonko kunnalla on lainaa? Kuinka monta prosenttia 8. ja 9. luokkalaisista tuntee itsensä usein yksinäisiksi? Mikä oli äänestysaktiivisuus vuoden 2021 kuntavaaleissa?

Palvelussa on tietoa kunnan toimintaympäristöstä, taloudesta sekä kuntalaisten hyvinvoinnista.

Kuhunkin osioon pääsee klikkaamalla osion nimeä. Aineistoa pystyy suodattamaan haluamallaan tavalla ja liikkumaan yleisemmästä tiedosta yksityiskohtaisempaan ja päinvastoin. Tietoa pystyy myös viemään palvelusta esimerkiksi exceliin jatkokäsittelyä varten. Tunnuslukupankissa pystyy vertaamaan Sonkajärven kunnan tilannetta muihin Suomen kuntiin, maakuntiin tai koko maahan. Painamalla oikean yläkulman ”Palauta valinnat” -painiketta pääsee palaamaan alkutilanteeseen. Palvelussa voi seikkailla rohkeasti ja kokeilla erilaisia valintoja. Palvelun vasemmassa ylälaidassa olevasta talon kuvasta pääsee takaisin etusivulle.

Siirry tästä Tutki kuntaa -palveluun.

Lisätietoja Tutki kuntaa -palvelusta: talous- ja hallintojohtaja Katja Kurtelius Tornberg

Julkisesta hallinnosta löytyy runsaasti tietoa myös sivustoilta avoindata.fi sekä tutkihallintoa.fi.