Toivakko - Toimintaa kylällä

Toivakon kylätoimikunta aloitti toimintansa 1980-luvun alussa. Perustuskokous pidettiin Toivakon koululla. Tuolloin kylien väestökato uhkasi kylien toimintaa mm. koulujen lakkautuessa, joten oli välttämätöntä keskittää ja suunnata voimavaroja ja aloittaa kylillä aktiivinen kylätoiminta.

Kylätoimikunnan alussa kansalaisopiston piirit kokosivat kyläläiset harrastamaan ja oppimaan uutta. Naisille suunnattuja piirejä olivat mm. kudontapiiri ja liikuntapiiri.

Vapaa-ajan toiminta on Toivakon kylällä ollut vuosikymmenien ajan vilkasta ja toimintaa on ollut kaikenikäisille.

Vuonna 1994 rakennettiin lentopallokenttä, joka osaltaan lisäsi kyläläisten aktiivisuutta ja yhteistoimintaa kesäisin. Lentopalloa pelataan kesäisin omalla lentopallokentällä ja talvella Sonkajärvellä liikuntahallilla. Vapaa-aikaan ovat kuulunut myös rantailtojen vietto, laskiaisriehojen vietto ja kansalaisopiston piirit. Kansalaisopiston piirit tuovat vaihtelua ja väriä arkielämään, mutta oman toimitalon puuttuessa on kansalaisopiston toiminta nykyisin keskittynyt kirkonkylälle.

Kylätoiminnan myötä saatiin 1984 rakennettua Isolöytölän rannalle uimaranta. Yhteiset nuotioilla ja tapaamiset kokoavat kyläläiset yhteen. Oma kunnostettu uimaranta on suosittu ja kyläläisten, lomalaisten ja muualta tulevien aktiivisessa käytössä. Kesällä 2012 rakennettiin uimarannalle laavu talkootyönä. Soutuveneitä on uimarannalla kaikkien käytettävissä.

Kyläyhdistys ylläpitää talvisin kymmenien kilometrien pituisia latuja.

                                                     

Astioiden vuokraus

Toivakon kyläyhdistyksellä on 50 hengen kahvi- ja ruoka- astiasto, 100 kupin kahvinkeitin, kasvikuivuri sekä mehupuristamo.

Kyläläiset saavat lainata astiastoa veloituksetta. Kylän ulkopuolisille vuokra on kahviastiasto 20€, ruoka-astiasto 20€ ja kahvinkeitin astiaston mukana 10€ pelkkä kahvinkeitin 20€. Kavikuivuri 5 €.

Astiaston vuokrausta hoitaa Anna-Liisa Komulainen, puh. 040 417 6330, mehupuristamoa Pertti Heiskanen, puh. 040 556 7450 ja Marja Riitta Heiskanen, puh. 040 760 6329.

 
Toivakon kyläyhdistyksen yhteystiedot

Kyläyhdistyksen puheenjohtajana toimii Marko Komulainen sonkapolli@gmail.com , puh. 050 382 1113 ja sihteerinä Marja Riitta Heiskanen mr.heiskanen@hotmail.com tai puh. 040 7606329.